__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Arbetslösa i onödan

söndag, januari 15, 2006

Arbetslösa i onödan

Ser det mörkt ut? Eller börjar det snarare ljusna?

Upplysning efterlyses. Människors möjlighet att nå en individanpassad lösning vid en yrkeslivsförändring ska inte få bestämmas av vad vi tjänat. Alltför många blickar ut, mot en för dem mörk och dyster arbetsmarknad. De vet inte hur de kan ta reda på var de skulle kunna hitta en lösning.
För arbetslösa som av olika skäl är hänvisade till AMS och Af är individanpassningen obefintlig och vägledningen ... ?

Den sammantagna bilden av valfriheten som arbetslös i landet är lika tydlig som nedslående. Lagtexten som förespråkar alla medborgares rätt till arbete överrensstämmer varken med AMS arbetssätt eller den allmänna uppfattningen om hur man bäst söker jobb.

Ytterst få känner till hur man får inblick i och kommer åt jobben på den dolda arbetsmarknaden. De flesta lever i villfarelsen att traditionell jobbsökning via matchning skall fungera. När det således inte fungerar drar man felaktigt slutsatsen att det inte finns några lediga jobb eller att man inte är önskad.

Att arbetslösa generellt sett inte behärskar förmågan att personligen marknadsföra sig får som konsekvens att massor av människor går arbetslösa i onödan. Ståndaktigheten och oförmågan att agera annorlunda rimmar illa med svenska folkets vilja att öka sitt inflytande.

Över 85 procent av alla landets rekryteringar sker tack vare personlig marknadsföring.

Det är dock huvudsakligen tjänstemän och medarbetare i företagsbekostade omställningsprojekt som har möjlighet att erhålla karriärstöd med möjlighet att välja alternativa jobbsökningsmetoder.

AMS och Af behärskar inte området för individanpassad personlig marknadsföring. Okunskapen inom AMS och Af resulterar i att klyftorna ökar i vårt välfärdssamhälle.
Det tragiska är att människor går arbetslösa i onödan.
Detta måste fram i strålkastarljuset.

E EklundAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Klockan söndag, 15 januari, 2006 , Anonymous Curt sa...

Instämmer.
Saker och ting börjar bli tydligare nu när jag har förstått själv.

Du är stark Eklund
Kämpa på!

 
Klockan söndag, 15 januari, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Hej!

Jag har varit i utanförskap i fem år nu. I början prövade man alla sätt att få jobb. Efter fem år har man stillat sig. Prövade alla tänkbara jobbsökarsätt. vad hjälpte det då? Sitter här och smilar åt din naivitet. Men bli inte fånig. det finns inget sånt som kan lösa alla världsproblemen med arbetslösheten för är jobben slut så är dom. Så är det bara.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida