__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Planera din yrkesframtid nu

fredag, januari 06, 2006

Planera din yrkesframtid nu

Planerar du att lyfta ditt 2006 för att nå dina drömmars mål?

God uppstart på det nya året!

Under den kommande veckan kommer ordningen, som först, att vara fullt återställd på arbetsplatserna runtom i landet. Fast det förstås är något som förändrar vardagstillvaron förutsatt att man har ett arbete att gå till. Måndagen den 9:e januari är förmodligen de flesta förvärvsarbetande tillbaka igen, efter att ha passat på att vara långlediga över jul, nyår och mellandagar.

Tillhör man de så kallade arbetslösa, ser tillvaron troligtvis annorlunda ut. För alla dem som inte har något arbete att gå till, och söker ett, tar processen helt enkelt vid där den slutade före uppehållet. Kanske ledde hårt och svettigt arbete med att söka jobb under hösten till ett bättre arbete för dig, med start 2006? Grattis till ditt nya jobb!

Det är ett krävande arbete att söka jobb om man väljer att använda metoder som fungerar. Då gäller det att spela på samma banor som "de andra". De som arbetar. Du väljer att röra dig inom de arbetandes territorium så att "de andra" får kännedom om att du finns. Bryt utanförskapet på egen hand. Se till att involvera dig i ”de andras” vardag genom att kontakta människor som arbetar med, eller känner till mycket om det du på sikt ska se till att få arbeta med.


Tillhör du dem som prövat att ringa beslutsfattare i veckan? Blev det korta svaret att den du sökte var ledig och åter i tjänst nästa vecka? Samla nytt mod att starta om pånytt. I nästa vecka går det förmodligen bättre att få fatt på personer som kan ge tips, råd och hänvisningar vidare. De som kan lotsa en nyfiken personlig marknadsförare fram, inom såväl befintliga som nyetablerade unika nätverk kommer att utkristalliseras för dig. Men du... kanske gör du bäst i att undvika att ligga på luren och ringa dem, det första du gör på måndag. Det kan vara bättre att visa respekt och förståelse för att de behöver tid att samla ihop sig till möten, gå igenom sin post och komma igång med sina åtaganden först. För att inte besvära, fråga i växeln (om sådan finns) när det passar bäst att ringa dem. Lycka till med allt!

Förresten, ett litet premiärtips: En svensk TV-serie som handlar om karriärutveckling. Start söndagen den 29:e januari kl.22.20 SVT 1 (del 1 av 12).
Drömjobbet, en serie om människors förändring, utveckling och självförverkligande.
Serien kretsar kring nio enskilda personers "önskan att få hjälp i jakten på sina drömjobb" enligt den pressrelease Sveriges Utbildningsradio AB, UR gjorde 2006-01-02.


Vad innebär "en önskan om att få hjälp" för SVT?

Om den nya TV-serien skapats av UR i samråd med experter från AMS ... ? Spännande!


E Eklund

1 kommentarer:

Klockan söndag, 08 januari, 2006 , Anonymous quintin sa...

Det finns ett brett urval predikanter av de där fåniga metoderna.
Gammal hederlig jobbsökning har alltid fungerat.
UR utbildar oss va? Med experthjälp.
Vimsiga experter passar bara på att tjäna en hacka.
"quintin"

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida