__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Individualism eller förvärvsglitter

lördag, december 17, 2005

Individualism eller förvärvsglitter


Rekryterarnas styrmodeller och rekryteringsexperternas sluss-system passar inte alla, och alla passar inte i dem. Tester och urvalsverktyg hjälper rekryteringsföretagen att snabbt selektera ur det urval slutkandidater man bestämt sig för att erbjuda arbetsgivare att anställa. Inför och under de förutbestämda och många gånger stelbenta processerna, avgörs om man är kvalificerad att över huvud taget söka tjänsten eller ej. Rekryteringsprocesser med diverse färdighetstester och intervjuövningar utgör det filter som sållar ut guldkornen från skräpet man inte vill ge tillträde till arbetsgivarnas permanenta lösningar. Processerna innebär omedelbar beslutskraft avseende företagens kompetensförsörjning. Specialister inom rekrytering och HRM (som står för human resource management) anlitas då företag vill skapa rekryteringsprocesser utan att det upptar tid och resurser från den egna verksamheten.

Rekryteringsföretagen har sett sina största glansdagar. Under en längre tids explosionsartad utveckling av rekryterarnas specialistfunktioner anklagades arbetslösa som sökte jobb själva eller på egen hand, med misstänksamhet och aggressivitet för sin självtillräcklighet. Individualism blev omodernt när det gällde jobbsökning och man skulle och kunde söka jobb effektivt via annonser och otaliga rekryteringskanaler. Men en dag saktade hela rekryteringsmaskineriet ned, och numera är det svårt att finna annonser som lockar till lediga platser. Man skapar naturligtvis fortfarande flärdfulla rekryteringsprocesser för att attrahera exakt sådana kompetenser man vill ha. Men åttiofem procent av landets alla anställningar sker på andra sätt än via sådana glammiga rekryteringskanaler. Ändå låter vi professionella rekryterare och gigantiska bemanningsföretag härska tillsammans med ett föråldrat AMS.
Hur är det med den på sina håll så illa beryktade individualismen? Den fungerar ju!


E Eklund

1 kommentarer:

Klockan lördag, 17 december, 2005 , Anonymous Jacob O sa...

Försökte snacka med rekryteringsföretaget för att ta reda på mer om jobbet jag sökte till, men de visste inte någonting. Det var alldeles meningslöst att försöka ta reda på vem det var som sökte personal. Man fick söka in blanco. ??? Hur kul e det?
Sen har jag sökt min handläggare för att få lite hjälp eftersom mina a-kassedagar börjar ta slut. Men istället för att hjälpa mig fick jag en utskällning. Arbetsförmedlingens handläggare rackade ner på mig för vi inte har träffats på så länge. "Handlingsplanen måste förnyas ". Det ville de hellre snacka om än om hur det gick med jobbsökningen, och de ville inte ens lyssna på mig. Det viktigaste var att det blev rätt i deras register tydligen. Man blev bara alldeles trött. Det är inte klokt som det är där alltså.
Tack för allt du skriver. Jag tycker: Den som tiger samtycker. Och den som samtycker med AMS de vet inte vad de snackar om alltså.
/Jacob

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida