__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Jakten på lediga jobb är ett påfrestande lotteri

onsdag, december 14, 2005

Jakten på lediga jobb är ett påfrestande lotteri


Jakten på lediga jobb fortsätter. Jakten fortsätter trots att den sannolikt, eller i drygt nio fall av tio fall, är dömd att misslyckas. Att söka jobb via annons är ett rent lotteri där du riskerar ständiga avslag. Det är påfrestande för vilket själförtroende som helst att möta alla nej. Men tänk om det finns sätt att söka jobb som stärker självförtroendet snarare än att bryta ner det.

Precis när du trodde att du hade goda färdigheter i jobbsökning och hade sökt ett femtiotal annonserade lediga jobb genom dagspressens platsannonser eller via webben, så kom någon och berättade att man kan göra annorlunda. Oooops! Någon berättade att man kan söka jobb utan att leta efter lediga tjänster.
- Va? Det går väl inte?

Jodå, det är just så du har störst chans att lyckas.
Skippa den traditionella jobbsökningen som innebär att du står i kö till en trång flaskhals ut mot marknaden. Fråga dig fram på egen hand istället.

Flytta dina förutsättningar att lyckas framåt. Förbättra dina möjligheter att finna ett jobb som är bra för just dig genom att själv se till att möta människor som förstår vad du kan och vill arbeta med.


E Eklund

5 kommentarer:

Klockan onsdag, 14 december, 2005 , Anonymous Anna sa...

Jaha?
Jag börjar bli otålig av nyfikenhet. Var kan man lära sig den där jobbsökningstekniken du så varmt förespråkar?

Anna

 
Klockan onsdag, 14 december, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Hej på dej!
Visst kan det bli trist att bara söka jobb på annons och bli kallad till en intervju först efter att ha sökt trettio. Men hur fasen menar du att man annars ska bära sig åt. Jag vet inget annat sätt. Även om det är frestande att ta reda på mer nu när man har läst sånt du skriver. Börjar bli påverkad av din framgångsrika filosofi Eklund. Jodå.

TB

 
Klockan onsdag, 14 december, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Jamän, vi tillhör ju ett spelberoende folk som älskar att hålla på med lotterier och sådant. Söka jobb är ett spelhjul menar du? Men om man inte spelar kan man ju inte vinna alls!

ToTo

 
Klockan onsdag, 14 december, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Julstämning där du bor?
/Petra

 
Klockan onsdag, 21 december, 2005 , Anonymous ??? sa...

Konventionellare kan man vara vet du vad. Planerade upplägg? Knyta kontakter?

???

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida