__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Din yrkeshistoria bildar ett unikt mönster

tisdag, december 20, 2005

Din yrkeshistoria bildar ett unikt mönster


Just din yrkeshistoria bildar ett unikt mönster. Hur väljer du att visa det för omgivningen när du söker dig vidare i yrkeslivet?
Din yrkeshistoria består av en mängd olika situationer och yrkeserfarenheter som på ett eller annat sätt har påverkat dig och utvecklat de speciella förmågor och färdigheter du har idag. Bortse från titlar och tjänstebeskrivningar och titta hellre på innehållet och vad du faktiskt har utfört eller gjort. Vilka förmågor krävdes eller krävs för att klara av det du gjorde?

När kände, och/eller känner du att du har gjort något riktigt bra? Lita på din egen känsla och tona ner andras beröm för en stund. När och hur fungerade det bäst för dig yrkesmässigt? Vilka är dina drivkrafter?
Kan du se ett tydligt mönster när du betraktar din sammantagna yrkesbakgrund? Är det strukturerat och tydligt att uppfatta eller bildar din yrkeshistoria ett brokigt mönster som är sammansatt av många olika insatser?

Vad gör du bäst? Vad gör du helst? Hur presenterar du det du vill göra härnäst?
Hur hittar du en arbetsplats som gör det möjligt att utföra just det du gör bra? På vilket sätt får du andra att förstå att detta är "ditt område" och att det är det här du önskar göra i framtiden?

De sammantagna pusselbitarna i din historia bildar ett mönster. Nu ska du hitta en plats där det mönstret kommer till sin rätt. En plats där det du kan tas tillvara på (ett för dig) bästa sätt. Allt du har gjort och gör som påverkar marknadens, dina nätverkskontakter och arbetsgivares uppfattning om dig skapar din "personliga profilering".

Hur synliggör du din personliga profil? Vad innebär just din personliga profil ur ett arbetsgivarperspektiv? Var finns arbetsgivare som har nytta av dina färdigheter? Har du funderat över om dina yrkeskunskaper är applicerbara eller användbara inom något helt annat område? Känner du eller känner du till någon som skulle kunna hjälpa till att tänka utanför de tankebanorna? Vet du någon som skulle kunna översätta dina yrkeskompetenser till andra områden än de som är uppenbara vid första anblicken? Vilka är dina personliga fördelar? Vilken är din syn, respektive andras syn, på din unika yrkesprofil?

E Eklund
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Klockan onsdag, 21 december, 2005 , Anonymous Anonym sa...

barer och danslokaler formar också världsbilden
melankoliska ansikten tomma skratt och ihåliga löften om att kunna ordna jobb
nån lägger armen om ens axlar och lovar vitt och brett att de ska greja det
man går hem och hoppas
förgäves
ut på krogen igen och sen är man fast i ett ekorrhjul
GO JUL

 
Klockan onsdag, 21 december, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Om jag har förstått det hela rätt är det du förespråkar ett annat sätt än det arbetsförmedlingen praktiserarDu verkar ha en osviklig känsla för att vilja locka fram en mer målmedveten arbetssökarstil.
Kan man söka arbete genom att visa upp ett lapptäcke? Alla är inte fyllda av inre visioner och fjollig sensibilitet.

Du leder en expidition som kommer att stupa på sin egen omöjlighet. Tillbringa lite tid själv som arbetslös får du se hur j-a enkelt det är.
Tomten har inte bara mjuka klappar!

 
Klockan onsdag, 21 december, 2005 , Anonymous Kaj "Beyler" Jansson sa...

Hej E,
det du undan för undan berättat har gjort ett djupt intryck på mig. Många av dina blänkare betyder mer för mig än något jag någonsin har hört på Af .
I den vänkrets jag numer har av andra arbetslösa har den här bloggen gjort dundersuccé. Den dominerar! /Kaj

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida