__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Humankapitalförstöring

tisdag, januari 10, 2006

Humankapitalförstöring


Min övertygelse är att vi måste hjälpa upp en samhällsförändring som gör det lättare för såväl arbetslösa som arbetsgivare att hantera och möta upp den ökande rörligheten på arbetsmarknaden.


Om vi inte rustar vår arbetsmarknads mänskliga resurser att bli individer som på egen hand klarar att möta den ökande konkurrensen skapar vi förutsättningar för ren och skär ”humankapitalförstöring”.

Ser vi inte till att bidra till människors förmåga att personligen marknadsföra sig själva kommer det att gå snett. Det kan sluta i en fortsatt ström av personliga yrkeslivstragedier.

Alla som har tagit in människor i sin verksamhet som delvis bekostats av AF vet att det lika gärna kan vara ett lyckokast som en katastrof. Regeringen vill öka andelen arbetsgivarbidrag för dylika åtgärder, men hur motiverar regeringen att det är rätt väg att gå?

Vad hindrar AMS att se fördelarna med att kombinera olika ekonomiska insatser med utbildning eller träning i personlig marknadsföring?

Hur många handläggare sätter sig in i den arbetssökandes yrkesmål och vad som krävs för att sköta sådana uppgifter riktigt bra? Det är inte de enskilda handläggarnas fel att det ser ut som det gör dock.

Vi måste kräva att människor ska rustas att bättre presentera sig själva och tränas i att inhämta information då deras potentiella arbetsgivare och nätverkskontakter samtyckt till enskilda möten.

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan fredag, 20 januari, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Plusjobben är sån där humankapitalförstöring. Hörde att moderata kommunalråden i Vellinge struntade i plusjobben och att en av kommunalråden sa sanningen rätt ut:

- Man ska inte dra in på folk i ena änden och skicka dit extra folk utan erfarenhet och utbildning som behöver handledning i den andra.

GÖRBRA!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida