__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Arbetskraftens rörlighet

torsdag, september 28, 2006

Arbetskraftens rörlighet


Arbetskraft som är rörlig av egen kraft eller som passivt följer med,
vilket tror du att den svenska arbetsmarknaden behöver?

Samverkan i en ständig rörlighet där egna val avseende riktning och förändringstakt är något helt annat än påtvingade förändringar, draghjälp eller påtryckningar mot egen vilja. Vi talar om ökad flexibilitet och nya marknadskrav utan att riktigt veta vad det är. Vi förstår att arbetsgivare och anställda ställs inför nya krav och önskemål och förväntningarna skiftar i samklang med tillväxten.

Nu har samhället naturligtvis förväntningar på de statliga organisationer som faktiskt påverkar rörligheten. Då funkar inte det AMS vi har. Istället krävs ett AMS som villigt kan bistå människor på arbetsmarknaden så att de klarar förändringarna. Det krävs att AMS utvecklas med anpassning till och/eller efter människans egen förmåga. Massvis av märkliga projekt har bedrivits under AMS tak under det senaste decenniet. Det får vara slut med det nu.
Modern arbetsmarknadspolitik är mindre experimentell.
Vi behöver en arbetsmarknadspolitik som befrämjar rörlighet istället för att människor tvingas till förändringar.

E Eklund

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida