__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Yrkeslivets havssalt

torsdag, januari 19, 2006

Yrkeslivets havssalt

För somliga av oss är arbetet yrkeslivets naturliga salt. Det liksom bara finns där.

Några menar att arbetet är en förbannad plikt och därmed det salt som utgör en nödvändig bas i den torftiga vardagen.

Andra betraktar arbetet som en läcker extrakrydda i tillvaron.Betydelsen av ett arbete skiljer sig människor emellan.
Därtill förändras innebörden för var och en av oss i olika faser under vår levnad. En sak har vi dock gemensamt och det är att arbetets betydelse blir som mest påtaglig för oss i den stund vi inte har något.

Oavsett syfte och målsättning med att finna ett arbete och/eller nå sina yrkesmål behöver man kunskap för att förstå arbetsmarknaden, dess nyanser och dess ständiga rörelser.

Människor som befinner sig i en yrkeslivsförändring av något slag förstår inte alltid att arbetsmarknaden, och kanske de själva också för den delen, har förändrats över tid och att näringslivet ställer andra krav idag än för några år sedan.

Samhället måste göra en verklighetsanpassning och erbjuda medborgarna tjänster som innebär att varje individ får tillgång till verktyg anpassade att möta hans eller hennes individuella behov. Människor behöver utrustas med bättre kännedom om hur man kan knyta och utveckla egna kontakter samt använda informella vägar till beslutsfattare.

E Eklund


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida