__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Okänt för allmänheten

onsdag, mars 08, 2006

Okänt för allmänheten

Vad innebär arbetslöshet egentligen?
Har man aldrig själv varit långtidsarbetslös är det förmodligen omöjligt att sätta sig in i hur det är för individen och hans eller hennes närmaste. Eller hur det kan vara...

Saknar man egen erfarenhet går det inte att riktigt förstå hur det påverkar en att känna sig så annorlunda. Även om man har haft någon i sin omedelbara närhet att dela upplevelserna med kan det vara svårt att förstå vad det innebär. Arbetslösa beskriver sällan öppet hur liten man kan känna sig. Det inte lätt att prata om hur självkänslan påverkas och vad man våndas över annars så enkla saker. En arbetslös kan undvika att möta människor för att det är så krävande att stå upp för vem man är och vad man gör.

Många arbetslösa avstår från att utsätta sig för överraskande kontakter. Skulle man råka göra det inser man hur skrämmande möten med människor är och man kan t.o.m. må dåligt av att ta ögonkontakt. Sociala situationer är främmande utan den inre styrka man annars hade där naturligt. Som arbetslös kan man på ett diffust och obegripligt sätt sakna stolthet över sin identitet. Ibland är det svårt att sätta fingret på vad det är. Man känner bara att man har förlorat sin känsla för vem man nu var när man hade ett arbete.

När man inte längre har sin yrkesroll eller sin identitet i ett utövande försvinner mycket av den självtillit man tidigare hade och man kan även tappa tilltron till det man faktiskt klarade av och lyckades med. Somliga känner sig identitetslösa och osynliga i arbetslösheten, som om man inte fanns alls. Vissa har svårt att umgås med människor utöver den allra närmaste vänkretsen och hävdar att andra förnärmas av en arbetslös blotta närvaro eftersom de finner det svårt att tala om vad man gör om dagarna.

Förutom all frustration över att bara fungera och existera i det vardagliga har ytterst få arbetslösa den minsta susning om vilka de viktigaste variablerna är när man ska nå en ny lösning. Arbetslösa behöver få tillgång till befintliga, men för allmänheten okända verktyg, för att få hjälp att kunna styra upp sin situation, ta sig förbi hindren och finna vägen till en ny och bättre lösning.

E Eklund
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Klockan onsdag, 08 mars, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Jag upprepar det jag skrev om identitetsstärkande arbetssätt.

Att söka jobb på annons, via Internet eller rekryteringsföretagens urval, innebär avslag eller risk för avslag.

Dessutom visade färska uppgifter från SCB (Statistiska Centralbyrån) att endast 2% av alla rekryteringar sker via annons.

Därför måste dagens arbetslösa vara kunniga i mer identitetsstärkande arbetssätt och behärska samt praktisera andra jobbsökningmetoder än de traditionella.

 
Klockan onsdag, 08 mars, 2006 , Anonymous Louise sa...

Teame2 hör här!

Det är svårt för jurister att få jobb.

Unga forskare har svårt att få jobb.

I dag har unga människor svårt att få komma in i jobb överhuvudtaget.

Funktionshindrade har svårt att få ett "riktigt" jobb.

Mer än fyra av tio invandrade lärare upplever att de har haft svårt att få jobb på grund av sin utländska bakgrund.

Akademiker har svårt att få jobb. Många som pluggar har svårt att få jobb efter studierna. Det största skälet till att det är svårt att få jobb som nyexad är att arbetslivserfarenhet saknas säger dom... men så säger inte du ju?

Det är svårt att få jobb på sjön utan att ha någon som tipsar.

Straffade svårt att få jobb.

Arbetslösa unga uppmanas ofta att söka jobb mer aktivt ovch att sänka sina krav. Det är uppmaningar utan verkan visar färska undersökningar.
Det har du förklarat med dina argument vad det beror på...

Listan kan göras längre - men ändå säger du att det ska gå?

 
Klockan onsdag, 08 mars, 2006 , Anonymous Urban sa...

Akta dig!

Bäst du försöker dra igång jobb-skallen igen. Teame2 nöjer sig inte med att du ger upp.


(U)

 
Klockan torsdag, 09 mars, 2006 , Anonymous Dille sa...

Hepp...
...statsminister Göran Persson är faktiskt beredd att gå långt för att minska arbetslösheten och vända opinionen. Tro inte annat än att han är benägen att gå väldigt långt.

Dille

 
Klockan torsdag, 09 mars, 2006 , Anonymous SIW sa...

Jodå, ni har fel som inte ser ljusningen.
Fler kommer att bli sysselsatta. Inga tvivel om den saken.
Om Persson får en rimlig chans att driva sin och landets goda politik kan vi se framåt. Han kan både minska arbetslösheten och vinna valet och då kommer det att skapas fler arbetstillfällen.
SIW

 
Klockan torsdag, 09 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Bullshit!

Att minska arbetslösheten e väl ändå ett centralt mål för alla partier. Det är bara att deras sätt att nå det målet är olika. Du ska inte tro annat än att en generell politik för alla partier är att minska arbetslösheten.
En avgörande skillnad är att socialdemokraterna inte har en aning om hur de skall kunna minska arbetslösheten. Men de har övat länge på hur man på diverse subtila vis kan "dölja" den - till stora kostnader för oss vanliga dödliga skattebetalare.

Snooze

 
Klockan torsdag, 09 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

http://www.sr.se/cgi-bin/vasterbotten/nyheter/artikel.asp?artikel=778059

 
Klockan torsdag, 09 mars, 2006 , Anonymous DPC sa...

Ha ha ha

Avhandlingen bekräftar det e eklund upprepar hela tiden.

"Att söka jobb på annons, via Internet eller rekryteringsföretagens urval, innebär avslag eller risk för avslag."

Det säger avhandlingen att det inte går så himla bra...

"Dessutom visade färska uppgifter från SCB (Statistiska Centralbyrån) att endast 2% av alla rekryteringar sker via annons."

e eklund vet vad hon pratar om.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida