__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Ja, jag tjatar

måndag, mars 06, 2006

Ja, jag tjatar


Min uppfattning är att många har en föråldrad syn på hur man faktiskt får jobb.


Erfarenheten är att vi tvångsmässingt håller fast vid den inpräntade föreställningen om ansökningsprocesser och att bli "kallad" till intervju. Men i realiteten är det så att rekryteringar och anställningar i huvudsak sker i dialog mellan människor, och inte bara i arbetsgivarens val av lämplig medarbetare.

Många med mig har genom lärdomar förstått att man som arbetslös når framgång och når ett arbete genom att göra som de nio av tio som fått jobb. Jobbsökning baserad på möten och kontakter med beslutsfattare ger dig en möjlighet att påverka hur du vill nå dit du vill. Någon särskild möjlighet att påverka din situation har du inte genom ansökningar skickade till beslutsfattare. Eller hur?

Vad har du att förlora på att pröva ettt annat sätt att söka jobb?

Den mest framgångsrika och för dig mest lönsamma vägen till en affärsmässig och professionell relation som kan hänvisa dig vidare sker genom ihärdig och strukturerad bearbetning.
Det värsta som kan hända är att du når det arbete du själv vill ha. *L*

Observera skillnaden till ihärdig jobbsökning genom att skicka ansökningshandlingar och CV-spam till arbetsgivare.
Denna bearbetning sker genom fokus på marknaden, organisationer och så småningom beslutsfattare – och då med fokus på dennes behov och intresseområden. Du matchar dina egna förväntningar på t.ex. företagspolicy, din närmste chef, arbetskamrater, medarbetarkrav, sociala behov och högst personliga önskemål vad beträffar arbetsmiljö, restid, utvecklingsmöjligheter eller det du är angelägen om. Du inhämtar fakta och söker information enligt dina egna värderingsparametrar och gör dina egna aktiva val i processen.

Det är du som kan göra skillnad.
Vad hindrar dig att testa?


E Eklund
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida