__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Informationsvägarna till jobben

tisdag, februari 28, 2006

Informationsvägarna till jobben


Du övar upp dina färdigheter att relationsmarknadsföra dig själv genom att inhämta information, tips, råd och följdkontakter.


När du står i begrepp att börja söka efter dolda informationsvägar till jobben bör du vara medveten om att det inte finns några färdiga sökmetoder som fungerar både bland konstnärliga yrken, IT-företag, renhållning, transport eller inom finansvärlden och som dessutom passar eller fungerar på samma sätt för alla arbetssökande. De personliga förutsättningarna skiljer sig åt och arbetsmarknadsförutsättningarna gör vanligtvis till en början att bearbetningen känns prövande och osäker. Men processerna för relationsbyggande är i stora drag densamma och (nu kommer en liten klyscha) övning ger färdighet. Du övar upp dina färdigheter att utveckla en egenanpassad sökteknik.

För att finna lämpliga informationsvägar som leder dig till det arbete som passar just dig kan det vara bra att välja en kombination av olika relationsskapande aktiviteter och arbetsinsatser som tillsammans garanterar att ditt nätverk växer fram. Inhämta information om den tjänstesektor eller del av arbetsmarknaden som du vill finna en lösning inom. De nya marknadskraven och den ökade förändringstakten inom dagens organisationer bidrar till att tjänsteinnehåll och roller förändras ofta. Vad ditt informationshämtande kan komma att göra dig medveten om är de ökande förväntningar företag idag har på personliga egenskaper, attityder och värderingar. Låt dina relationer ge dig förståelse för de företagskulturella skillnaderna och hur dessa överrensstämmer med dina behov.


E Eklund


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida