__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Förändringsinriktad jobbsökning

fredag, februari 24, 2006

Förändringsinriktad jobbsökning


Förändringsinriktad jobbsökning innebär att du undviker situationer där du bedöms efter viss typ av kunskap eller där du känner att din personliga profil är mindre efterfrågad och låter dessa leda dig till nya möjligheter på annat håll istället. Om du vill hänga med i den snabba utvecklingstakten på arbetsmarknaden måste du engagera dig i det som faktiskt sker snarare än det som inte sker, nämligen att du inte får jobben du söker. Du når större framgång i din jobbsökning om du lyfter fram det väsentliga och hittar nya infallsvinklar på din situation.

Likaså med ditt val av yrkesinrikning. Faktum är att ju fler infallsvinklar och perspektiv du får på dina val desto bättre kommer det att bli. Det är ett sätt att komma till egen insikt om hur du på egen hand skulle kunna finna din plats på arbetsmarknaden och ger dig nya konkreta uppslag till hur du kan göra. På så vis kan du selektera och sålla bort det som passar just dig bättre och bli riktigt specialicerad i ditt val av personlig sökstrategi så att du når ditt eget mål.


E Eklund
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Anonymous Victoria L sa...

Tjenare.

Företagen avvecklar gammal och föråldrad kompetens för att få råd att skaffa sig ny. När man träffade Arbetslivstjänster fick man lära sig det du beskriver på bloggen. Att det man gjorde tidigare kanske inte ens längre behövs längre var redan klart och tydligt och det fanns inget annat att göra än att tänka om. När man trodde att det inte fanns några lediga jobb var det bara för att dom inte fanns där man själv trodde eller där man såg dem. Jobben finns inte inom de områden man kanske själv tror utan inom helt andra.

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Anonymous Hugo sa...

Hej!

En sårbar och påverkbar arbetslös kan inte bemöta den arrogans och överlägsenhet man möter på arbetsförmedlingen. Då var det bättre på LAN där dom åtminsone visade nån form av återbäring på det jobb man la ner.
//Hugo

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Vet du vad? Tiden som arbetslös har gjort mig motståndskraftig mot förändring.

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Hugo, jag kan se vad du menar för det var detsamma som mig. Och det har vart enda fördelen med arbetslösheten. Att komma in i LAN och att få mer tid med handledare än tidigare. Under hela arbetslöshetstiden.


(Jan)

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Vaddå det som passar mig bättre ??? Selektera och sålla bort när det inte finns några lediga arbeten att sålla bort. Det låter som att kamma en flintskallig.

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Såhär betraktar jag det hela mot bakgrund av mina erfarenheter.

Dina yrkeslivsavgörande beslut kräver att du erbjuds det stöd du behöver. Men som jag ser det är det ingen självklarhet att sådan hjälp erbjuds inom AMS och Af.

Om de hade arbetat annorlunda inom AMS, d.v.s. på ett förtroendefullt och engagerat sätt, hade fler förstått.

Tyvärr innebär den näst intill obefintliga supporten idag att människor förhärdas i sin uppgivenhet. Alltför få lär sig hur man kan påverka sin situation till det bättre.

E Eklund

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida