__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Dina befintliga nätverkskontakter

onsdag, februari 22, 2006

Dina befintliga nätverkskontakter


Övervärderar du tilltron på att befintliga kontakter ska ringa dig och erbjuda dig en ny tjänst?


Du kanske tycker att de borde veta vad du kan och att nu när du har det tufft ska de höra av sig? Hoppas du att dina befintliga nätverkskontakter och marknads-, eller affärsrelationer automatiskt ska bidra med sina idéer? Ja, du har all rätt att tycka så.

Trots det kanske vi ska titta på ditt nuvarande jobb. Jag avser inte ditt jobb som traditionell jobbsökare för det har du väl redan prövat? Har du inget annat arbete att göra som arbetslös?

Nåväl. Vi skulle väl ändå kunna titta lite närmre på ditt jobb som naturlig relationsmarknadsförare?

Nu är det ditt jobb att göra det lätt för dina befintliga kontakter och yrkesrelationer.
Din uppgift är bl.a. att underlätta kommunikationen så att de på ett naturligt sätt kan ge dig konkreta tips och råd, samt nya konkreta hänvisningsvägar vidare.
Självklart kan du anse att just du är deras allra bästa alternativ då de ska anställa, men du måste ta ett steg förbi det om du vill att de ska känna sig viktiga och delaktiga.Be aldrig om andras hjälp att fixa ett jobb åt dig. Presentera vad du har för erfarenheter och hur du ser att det ger dig anledning att söka i en viss inriktning och låt dem själva dra slutsatser av det du sagt.

Se till att positionera dig. Gör allt du kan för att göra det enkelt att förstå fördelarna med att anställa dig. Hjälp dem att förstå att du är en värdefull resurs och på vilket sätt du är det. Förutsätt aldrig att de redan borde veta vad du har att tillföra en arbetsgivare. Hur skulle de kunna veta det?

Fundera hellre: Kan jag förbättra deras syn på min framtida position på arbetsmarknaden? Hur presenterar jag mig själv och min nya inriktning för dem jag redan känner väl eller är mer ytligt bekant med så att de ger mig tips och råd om relations,- och kontaktvägar.


E Eklund


4 kommentarer:

Klockan onsdag, 22 februari, 2006 , Anonymous Hasse sa...

Hej Eklundskan! Arbetslösa av idag glömmer eller bortser från sitt personliga ansvar för jobbsökningsprocessen. Alldeles för få lägger vikt vid ärlighet och trovärdighet i dialog med arbetsgivare och myndigheter.
Sen tror jag att sundhet och hälsa
ger arbetslösa arbetsglädje att söka jobb.

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Arbetsförmedlare fokuserar på att tillgodose regeringens krav, behov och önskemål.

Istället borde de i sin yrkesroll självklart tillåtas tillgodose arbetssökandes och arbetsgivares krav, behov och önskemål.

Regeringen gör allt som står i deras makt att förhindra en nationell chock. Man har ju propagerat att det inte finns några lediga jobb!

Och så visar det sig att det finns det, men att det var AMS och Af som inte hade vetskap om dessa

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Anonymous LSO sa...

Vanligaste reaktionerna på avsaknad av jobb är bitterhet och ilska.
Du kommer med kraftiga generaliseringar och överdrifter.
Det förvärrar oron i landet.
Sluta genast med det här!

 
Klockan fredag, 24 februari, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Vad ska offentliggöras och vad ska hållas hemligt? Är det du som avgör?

När nu regeringens AMS och Af bara bidrar till var tionde rekrytering som leder till anställning, ska vi bara sitta och titta då medan fler hanteras illa?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida