__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Motivationsarbete

tisdag, mars 07, 2006

Motivationsarbete


Att söka arbete är ett icke jämförbart tålamodsprövande motivationsarbete.


Svårast är det kanske för att det du ska och behöver kommunicera är du själv. Ovanan att tala om sig själv, vad man behärskar och hur man utför en uppgift utgör ett stort initialt hinder i jobbsökningen. Men för att framgångsrikt nå arbete krävs en marknadskommunikation.

Alldeles nyss talade jag med en man som hade sportfiske med fluga som största fritidsintresse. Han är 58 år och har ett arbete nu, men när vi började samarbeta var han arbetslös och så stukad av uppsägningen att han var självmordsbenägen. Sju månader efter vårt första möte och med många nedlagda timmar på processen från hans sida nådde han sin lösning.

Såhär fyra år senare kunde han se lärdomarna efter det besvärliga han gått igenom. Vi skrattade åt enskilda episoder och så berättade han för mig om sin reaktion på den här bloggen. Han ville tala om såhär i efterhand att de förmågor jag övade honom att utveckla i sin jobbsökning och personliga marknadsföring påminde om hans kunskaper om flugfiske...
Så förklarade han för mig att den relationsmarknadsföring han utvecklade då han sökte sitt jobb, liksom fiske var ett vansinnigt tålamodsprövande motivationsarbete
. Men han såg stora skillnader i den sökmetoden jämfört med att passivt sitta på ett och samma ställe och vänta på "napp" d.v.s. kallelse till intervju, genom att skicka in ansökningshandlingar.
Han menade att flugfiske i likhet med relationsmarknadsföringsstrategin mer handlade om att vara utrustad med rätt redskap och förstå fiskens beteende och vilka förutsättningar som råder för att sedan själv agera på ett flexibelt och planerat sätt som på sikt leder till napp. Och ja, jag förstod vad han menade:


Som jobbsökare behöver du först och främst ta reda på dina egna styrkor men sedan måste du förstå hur arbetsgivarens mönster ser ut. Du behöver begripa hur rörligheten på arbetsmarknaden ter sig och du måste inse hur beslutsfattare resonerar först. Därefter kan du leta efter den plats som passar dig bäst.

Som den västkustens dotter jag är,
med de salta rötterna på Skaftö håller jag mig helst till havsfiske förstås...
"Ge mej e makrelledörj"!
;0)


E Eklund
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Klockan tisdag, 07 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Bara ett korrmeddelande. Du har ett stavfel på ett ställe i texten.
Åtgärda det så fort du kan.

Ha en trevlig dag!

/arbetslös läsare

 
Klockan tisdag, 07 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

PS. Kalelse DS.

 
Klockan tisdag, 07 mars, 2006 , Anonymous Arne D sa...

Fiskelycka?

Nonsensprat!
Snart finns inga jobb kvar i Sverige. Många av de företag som inte har flyttat ut verksamheten ur landet är likviderade pga kortsiktig vinstoptimering, direktörsbonusar och optionsprogram. Utan nyinvesteringar blir det inga jobb.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida