Omyndigförklara bara
Eller känner du grundläggande misstro?
Lägger din omgivning märke till dina egentliga behov?
Eller upplever du omgivningen förhärskande?
Om du upplever att livet styrts i negativ riktning och om saknar mål i livet eller lever i någon form av kaos är en trotsig attityd till omvärlden begriplig. Attityden är begriplig hur beklaglig den än är. Men hur förstående är din omgivning för att serier av emotionella provokationer, problem och motgångar och skapar känslor av värdelöshet? Och hur uttrycker omgivningen denna sin förståelse?
Vad innebär det att inte lösa situationer tillsammans och med andra utan snarare åt andra. Och vad innebär det på längre sikt att göra det på det vis omgivningen finner lämpligt?
Reaktionerna på omgivningens egenmäktiga agerande kan sätta bestående spår. Kvar blir den omyndigförklarade. Förberedd på att förtvivlad huka sig och krypa undan. Bortspolad är den ömsesidiga tilliten. De djupa spåren jämnas med marken.
Det har kommit att visa sig att målmedvetenhet ger människor kraft. Mångåriga studier av arbetslösa visar att arbetssökande som strävar mot sina individuella mål, om än aldrig så omöjliga i betraktarens öga, lyckas bättre än de som inte har något specifikt mål.
E Eklund
Andra bloggar om: dissa, digga, förändra, skapa jobb, pressa undan arbetslösheten, skapa jobb, Svenskt Näringsliv, regeringen, arbetsmarknadsstyrelsen, SCB, Statistiska Centralbyrån
1 kommentarer:
Den oroväckande ökningen av arbetslösa i Sverige slår tillbaka på dem som skrattar.
Möjligheterna att påverka ligger bara temporärt nere.
Skrattar bäst som skrattar senare.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida