__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: En alldeles orimlig tanke såklart

söndag, juni 11, 2006

En alldeles orimlig tanke såklart


Som arbetslös har man väl inget annat val än att lägga sitt hopp om en framtid i andras händer?

Är det en lockande existens att leva utan självförtroende att söka några fler jobb efter att ha försökt och försökt?
Genom ansökningshandling efter ansökningshandling. Man klänger sig ängsligt fast vid det lilla hopp man har kvar när man väntar på att någon ska höra av sig. Inspärrad i känslan av att med nöd och näppe våga tro att man en dag, någon gång så småningom ska bli kallad till en intervju. Visst är det en cool och spännande tillvaro?


Politikernas ovilja att omvärdera sin verklighetsbild avseende svensk arbetsmarknad är riktigt läskig.
Som väntat, när jag lämnade förslaget om att förändra inom verksamheten AMS (eftersom de traditionella länkarna matchning och förmedling sedan länge är brutna och döda) väcktes vilda protester. Åtskilliga hundratusentals människor har nått en lösning efter att ha erbjudits andra jobbsökningsverktyg sådana som AMS och Arbetsförmedlingen generellt erbjuder.

Mina branschkollegor och jag vet att metoderna fungerar. Det vet vi eftersom 70 till 90 procent av de arbetssökande fick jobb. Vi är specialister på området och har samplade kunskaper om att man kan arbeta väldigt, väldigt annorlunda med sin jobbsökning. Annorlunda de gamla sökmetoderna som Arbetsförmedlingen förespråkar.

Men visst. Jag är fullt medveten om att det är alldeles orimlig tanke att lägga ner, göra om eller starta ett nytt oberoende alternativ till AMS Arbetsförmedling genom att protestera. Men jag försökte. Och det gör jag än…

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida