__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Peppade och frigjorda från AMS

söndag, juni 11, 2006

Peppade och frigjorda från AMSVarifrån kommer den statliga skräcken för självständiga människor?

Jag har coachat, stöttat och pratat mellan fyra ögon med tillräckligt många människor, i olika åldrar, för att kunna konstatera att man inte får jobb genom att vara jättepolitiskt korrekt och AMS-lydig. Hör och häpna, man kommer ingen vart genom att söka hundratals jobb. Funkar det inte efter de första femtio, så borde man kanske pröva gångbara metoder istället. Nej, istället var det alla de som vågade vara fria och orädda att bryta mönstren i den traditionella jobbsökning som lyckades nå sina personliga lösningar och/eller yrkesmål.

Utgår du på ett naturligt sätt från dig själv, dina drömmar, möjligheter och chanser så har du de rätta tankeverktygen med dig i din jobbsökning. Men uppmuntrar Arbetsförmedlingen som verksamhet till det?
Ibland är verklighetsbilden inom den verksamheten aningen skev.

Det är nästan komiskt att betrakta det föråldrade arbetssättet som inte alls tar hänsyn till att människor har ett inre liv och en högst personlig profil. Man tar inte vara på det mångåriga know-how som finns inom områden som outplacement och karriärrådgivning.
Resultatet: Superpositiva och ambitiösa människor blir omhändertagna av AMS ytligt platta och charmlösa kontroll och känner sig successivt misslyckade och deppiga.
Som hänsynslös och cynisk karriärrådgivare säger jag:

Lägg ner AMS. Ge alla människor rätten att välja sin egen yrkesutveckling.

E Eklund


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Klockan söndag, 11 juni, 2006 , Anonymous Becka sa...

Dina länkar i texten fungerar inte.

 
Klockan tisdag, 13 juni, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Tack för informationen.

Jag ska genast kolla upp det.

 
Klockan måndag, 24 mars, 2008 , Blogger Göran sa...

Jag tycker att AMS för länge sedan har spelat ut sin roll, tyvärr.

Jag har hittat en mkt bra sajt som listar alla företag rekryterings- och bemanningsföretag: Talangscouten.se. Du kan också gå in direkt på undersidorna bemanning eller rekrytering

mvh,

Göran

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida