__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Tar vi missnöjet på djupaste allvar?

onsdag, maj 31, 2006

Tar vi missnöjet på djupaste allvar?

Betänk vilka följder den långvariga försvagningen av sysselsättningstillväxten har fått.

Regeringen försöker trycka undan arbetslösheten genom att…
Genom att göra vad?
Genom att mörka den, eller öka antalet aktiviteter och pyssel&knåp-insatser?
Populära AMS-åtgärdsprogram inriktas på att grovrensa i statistiken.

Oberoende hur många arbetsgivare som är beredda att anställa flyttar AMS ständigt omkring människor för att minska den öppna arbetslösheten. Samtidigt som man lägger pressen på arbetsgivarna att fixa lediga platser ägnar arbetsförmedlingarna mindre och mindre tid åt att bistå de arbetsgivare som söker personal.

Medan regeringen predikar konkurrenskraft, tillväxt i ekonomin och full sysselsättning klagar arbetsgivarna dels över politiken som hindrar företag från att växa och anställa och dels över allt sämre insatser från AMS. Arbetsförmedlingen marknadsför sig inte inför arbetsgivarna och eftersom de inte fått någon information från förmedlingarna vänder sig inte till dessa när de söker nya medarbetare utan väljer egna informella kontaktvägar.

Ett genuint missnöje riktas mot AMS både bland människor som vill bli anställda och människor som vill anställa. Vi måste ta detta allvarliga missnöje på allvar. Alternativet är att resonera som de mest missnöjda politikerna: ”Det finns ett flertal indikatorer som tyder på att problemen med sysselsättningsbristen fortsätter att minska och att den öppna arbetslösheten ökar något.”


E EklundAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan onsdag, 31 maj, 2006 , Anonymous Chicago sa...

Man ser det man vill se.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida