__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Skolexempel - Fri tolkning

tisdag, maj 30, 2006

Skolexempel - Fri tolkning


”AMS spår fler arbetslösa” skriver Di 30 maj 2006
”AMS räknar med fler jobb” skriver SVT 30 maj 2006


AMS spår att den öppna arbetslösheten hamnar på 5,3 procent i år och 4,6 procent nästa år.
Den totala arbetslösheten, inklusive personer i arbetsmarknadspolitiska program (obalanstalet), väntas uppgå till 8,5 procent i år och 8,1 procent 2007.
Det skriver AMS i sin arbetsmarknadsprognos som presenterades på tisdagen.


Sysselsättningen väntas öka med 130.000 personer under 2006 och 2007 jämfört med förra året.
Det spår Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams) i en ny prognos.
Ökningen sker främst inom den privata tjänstesektorn. Den öppna arbetslösheten justeras upp något från 5,2 procent i november förra året till 5,3 procent i år, vilket är en bra bit över regeringens fyraprocentsmål. Den totala arbetslösheten beräknas minska marginellt från 8,7 procent 2005 till 8,5 procent 2006 och 8,1 procent under 2007, enligt Ams.


E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Vad är tillförlitligast
beräkningar eller spådomar ?

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Faktanisse sa...

http://www.svd.se/dynamiskt/
inrikes/did_12794985.asp

Kontrar med Stockholm TT
"Bidrag del av försörjningen"

Att svenskarna är ett bidragsfolk äger sin sanning. Under 2004 fick var tredje svensk en del av sin försörjning via olika ersättningar och bidrag.

Omkring 1,8 miljoner svenskar i åldrarna 20-64 fick under 2004 bidrag i form av sjukpenning, arbetslöshetsstöd, sjuk- och aktivitetsersättning eller socialbidrag, skriver Statistiska centralbyrån (SCB).

Då ingår inte studiebidrag, föräldrapenning, barnbidrag eller bostadsbidrag.

Ungefär var sjätte person hade bidragsinkomster på över 80 000 kronor under året. Var tionde försörjdes helt på bidrag.

Sjukpenning var 2004 den vanligaste formen av bidrag. Att fler kvinnor är sjukskrivna syns i statistiken. Nästan dubbelt så många kvinnor som män fick sjukpenning. Bland dem som fick arbetsmarknadsstöd är förhållandet omvänt.

Ungefär var tionde svensk som antingen var sjukskriven eller arbetslös saknade helt någon annan inkomst under året.

Bidragen utgör en stor del av inkomsten för olika grupper i samhället, konstaterar SCB. I genomsnitt stod de uppräknade bidragen för 10 procent av inkomsten. För den tiondel av hushållen som hade lägst inkomster utgjorde bidragen 40 procent.

Totalt sett vart femte hushåll var beroende av bidrag 2004. Det innebär att så många hushåll hade en inkomst som låg under socialbidragsnormen. Av dem fick 80 procent socialbidrag. Det betyder att 120 000 hushåll levde utan bidrag, trots en inkomst under socialbidragsnormen.

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous faktanisse sa...

Bidrag försörjer många i Sverige
Publicerad 30 maj 2006 svt.se


"Var tredje person i Sverige, omkring 1,8 miljoner i åldrarna 20-64 år, fick under 2004 en del av sin försörjning via olika ersättningar och bidrag. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån."

"Ungefär var sjätte person hade bidrag på över 80.000 kronor under 2004. Var tionde levde helt på bidrag i form av sjukpenning, arbetslöshetsstöd, sjuk- och aktivitetsersättning eller socialbidrag."

"I statistiken ingår inte de som fick studiebidrag, föräldrapenning, barnbidrag eller bostadsbidrag."

"Kvinnor är enligt undersökningen mer bidragsberoende än män. Nästan 40 procent av kvinnorna mot 30 procent av männen mottog något bidrag under 2004. Bland kvinnor var sjukpenning den vanligaste bidragsformen, bland männen var arbetsmarknadsstöd vanligast."

HÄR FINNS KÄLLAN
http://svt.se/svt/jsp/
Crosslink.jsp?d=22620
&a=599881&from=rss

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Teame2 har fel så det skvätter om det.Det är inget "fundamentalt fel" i politiken. Det verkliga kruxet är att inga nya jobb tillkommer.
http://sydsvenskan.se/
opinion/huvudledare/
article94927.ece

När orden saknas
11 mars 2005

Det är följden av decenniers försummelser med att skapa ett näringslivsklimat som stimulerar till nyföretagande och entreprenörskap.
Istället sätts allt hopp till politiska ingrepp och regleringar. Vad kan annars förklara att landets ledande fackliga företrädare kan skriva en hel tidningssida om behovet av att ta "krafttag mot arbetslösheten" utan att ordet "företagare" eller "företagsamhet" nämns en enda gång?

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Sune Joelsson sa...

Att gulla med arbetslösa hjälper inte. Coachning hit och psykologer dit. Vad skulle det skapa? Rundgång!
Nä. En storsatsning på att hjälpa arbetslösa att hitta nya lediga jobb. Det är vad som behövs. Och jag tycker att man kommit en lång bit på väg med att fixa arbetsplatser. Se på vårbudgeten 2006: Fokus på äldre, ungdomar, nya jobb och integration. Nytt saftigt arbetsmarknadsförslag kryddat med nya frågor att bita i.
Men unga arbetslösa har i vanlig ordning inget tålamod. De orkar inte gå hemma och vänta. Så jag säger. Gör inte det heller. Gå ut och sök jobb istället.


Sune Joelsson
Skövde

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Ams och arbetsförmedlingen har kritiserats för bristande effektivitet när det gäller att hitta jobb.

Med cirka 370 000 arbetssökande, öppet arbetslösa eller i åtgärder, i sina register, är AMS kanske inte den första myndighet man tycker skulle vända sig till ett bemanningsföretag.

– Vi har funnit att det var en bra lösning att använda bemanningsföretag för en liten del av verksamheten, säger Lars Sjöström är ställföreträdande chef för Ams.

På er hemsida finns det finns det en databas med hundratusen arbetssökande. Varför använder man inte den?

– Arbetsförmedlingen förmedlar arbeten och bemanningsföretagen har anställda som de hyr ut. Från tid till annan kan det vara rätt att använda bemanningsföretagen. Det kan vara det fördelaktigaste alternativet, säger Lars Sjöström, ställföreträdande generaldirektör på Ams.

Sagt till SR Ekot 7 sept 2005

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous ...hu... sa...

För kommentarer:
Anders L Johansson
070-526 87 05
Sandro Scocco
08-5860 6358

Presskontakt:
Helena Färnsten
08-5860 6310
070-345 56 51

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Insändare: Vad har Arbetsförmedlingen för uppgift?
"Jag undrar vad Arbetsförmedlingen har för uppgift? Det är i alla fall inte att förmedla arbeten. När man är anmäld som arbetssökande så ska man själv söka arbeten, vare sej dom finns eller ej", skriver signaturen Lilla Katinka.
http://www.gotlandska.se/
artikel-rss.asp?ID=9772

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Vad AF ska göra?
Fixa lediga jobb. Ge tips om vad du kan söka. Visa var du kan hitta lediga jobb. Dom har en Platsannonslista och det är den listan som uppdateras. Vänta ska du får se.Inom en snar framtid ökar arbetsgivarnas behov av nyanställningar, och då händer det grejer.

Ankernäs

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Tveksam sa...

?

Jaha du!

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Klara Udén sa...

Är med i TCO och i medlemstidningen kunde man läsa detta

"Vi har redan idag fritt fram för privata arbetsförmedlingar. Det enda man inte får göra är att ta betalt av de arbetssökande. Det är en mycket viktig princip, som vi försvarar, säger Sture Nordh.
Nej till statliga pengar
Om bemanningsföretagen däremot menar att man vill ha statliga pengar till sitt förmedlingsarbete säger TCO nej.
– Vi ska i första hand satsa på den statliga arbetsförmedlingen. Annars får vi aldrig upp de volymer som behövs för att klara problemen.
Men arbetsförmedlingarna måste bli bättre på att hantera arbetslösa som är välutbildade.
– Många förmedlare är ovana att möta sökande som är välutbildade. Men arbetsgivarna måste också lära sig att man kan vända sig till arbetsförmedlingen även när man söker folk till kvalificerade jobb, säger Sture Nordh."

Slutsatsen blir väl att bemanningsföretagen tar över under täckmantel. Det är ändå AMS som står för finanserna?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida