__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Ny lag fr.om. 1 juli 2007

tisdag, maj 30, 2006

Ny lag fr.om. 1 juli 2007

Den nya lagen

En person får

sammanlagt
arbeta
14 månader
under fem år.

Därefter övergår anställningen till en tillsvidareanställning, eller som man säger i allmänt tal "fast tjänst". Provanställningsperioden räknas in i den totala anställningstiden. Praktik-, ferie- och säsongsarbete ska bort. Visstidsanställningar vid arbets-, och belastningstoppar försvinner. Förtur till en tjänst sänks från tolv till sex månader.
Lagen träder i kraft 1 juli 2007.

Samhället måste bejaka framväxten av ett mångformigt näringsliv. Arbetsgivare behöver frihet att variera arbetssätt och medarbetarresurser efter behov. Resurserna till företag måste vara behovsstyrda. Den nya lagen är ett otyg som inte kommer att garantera trygghet för den anställde. Tvärtom kommer den att innebära ökade krav på arbetssökandes förmåga att marknadsföra sig själva och sin kompetens.

En lag av det här slaget kommer att få konsekvenser som ökad rörlighet snarare än minskad. Det är inte kraven på företagarna som ska öka. Istället är det den befintliga arbetsmarknadspolitiken som bör ersättas med en struktur som förmår sätta den enskilde i centrum. Man borde inte lagstifta så här galet. Rusta hellre individen genom att ge honom/henne de rätta verktygen för att stärka sin egen yrkesutveckling.


E EklundAndra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Klockan måndag, 29 maj, 2006 , Anonymous Besserwisser sa...

Den nya lagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2007.


"Besserwisser"

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Tack för korrigeringen "Besserwisser"! Nu har jag ändrat.

E Eklund

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Gabriella W sa...

Kära nån,

hur påverkas bemanningsföretagen av den lagen?

Gabriella Wiklund

 
Klockan tisdag, 30 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Pressmeddelande från 27 mars 2006

NÄRINGSDEPARTEMENTET
Hans Karlsson: "Nu minskar också den totala arbetslösheten"
Arbetslivsminister Hans Karlsson kommenterar arbetsmarknadsstatistiken för vecka 12 som Arbetsmarknadsstyrelsen (AMS) publicerar idag:
- Den öppna arbetslösheten har minskat under flera månader. Dagens siffror från AMS visar att nu minskar också den totala arbetslösheten. Det var väntat efter en lång tids ökning av efterfrågan på arbetskraft. Det visar att arbetsmarknaden fortsätter att stärkas som jag och regeringen förutspått en längre tid. Situationen för ungdomar fortsätter också att förbättras, som ett resultat av den stärkta arbetsmarknaden, säger arbetslivsminister Hans Karlsson.
http://miljo.regeringen.se/
sb/d/6461/a/61033

 
Klockan onsdag, 31 maj, 2006 , Anonymous Anonym sa...

www.svt.se
Andelen kvinnliga chefer i Sverige minskar och ligger nu också under genomsnittet i EU, uppger Rapport. I Sverige är andelen kvinnliga chefer 29,8 procent medan EU-snittet är 32,1.

Inom kort får regeringen ta del av en utredning som föreslår en lag som ska tvinga bolagsstyrelser att kvotera.

 
Klockan fredag, 02 juni, 2006 , Anonymous Anonym sa...

http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fO%3dRSS%26ArticleId%3d2006%5c06%5c02%5c189754

Och så ska utlänningar få lättare att ta tremånadersjobb. Så smart.
Lämna ut jobben och inget kvar till oss. Ökar inte det invandrarfientligheten?

 
Klockan söndag, 01 juli, 2007 , Anonymous Lars sa...

Vadå ta våra jobb??? Jag har aldrig sett en svensk springa omkring våra norrlänska skogar i jakt på lingon i någon större skala. Men sitta hemma och mumsa billig sylt och klaga går alldeles utmärkt.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida