__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Över ån efter vatten

måndag, juni 12, 2006

Över ån efter vatten

Sveriges
arbetsmarknads-
politik släpar

efter samhällets
skeenden.

AMS orsakar
växande problem.

Nu söker man
efter exempel
lyckosamma
lösningar.


Nej, vårt hederliga AMS strukturer ligger inte i fas med verkligheten...
Allt fler befinner sig plötsligt en dag utanför arbetsmarknaden, och politikerna börjar så smått leta lösningar. Man börjar tydligen inse att en förändring är nödvändig, men man tycks inte veta hur…

Landet vi lever i kräver nya diversifierade metoder som bättre kan främja förnyelse och utveckling. Industrisamhällets kvarlevor som rekryteringsprocesser enligt löpande-band-princip med metoder som matchning och förmedling av arbete fungerar allt sämre. Verksamhetsstrukturer som de AMS innefattar fungerar inte i ett kunskapssamhälle där initiativkraftiga människor utvecklas bäst.

Näringslivet ställer nya krav. Moderna arbetsgivare med aktieägare i ryggen vill inte ha människor som väntar på direktiv och order uppifrån. Det är snarare initiativkraft och individer utvecklade med olika bakgrunder och referensramar som uppfattas ge näringslivet värde. Flexibilitet och förändringstakt ökar. Omställningar är vanliga. Vi behöver inte tycka att det är all right, men nu är det som det är och vi måste inse att vi alla har att vinna på att anpassa oss.

Nationellt välstånd utvecklas genom att stödja drivkrafter hos människor. Då skapas tillväxt, och arbetstillfällen. Men här hänger inte AMS eller Arbetsmarknadsstyrelsen med riktigt. Regeringen tycks passivt vänta på ökad tillväxt som i sin tur ska generera arbetstillfällen.

Andra hänvisar till
danskarnas lösningar. Men varför hämta modellen i Danmark som har en så väl uppdaterad arbetsmarknadspolitik när vi faktiskt har mångårigt beprövade och fungerande metoder att tillgå inom landets gränser? Känner inte politikerna och experterna kring dem till det?

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida