__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: KI:s lönebildningsrapport

fredag, november 14, 2008

KI:s lönebildningsrapport


Lägre a-kassa och bättre lönebildning ute på arbetsplatserna. Det är några orsaker till att arbetslösheten bedöms bli långsiktigt lägre, enligt Konjunkturinstitutet(KI).

Tydligen hade KI:s granskning av landets löner under de senaste åren visat att löneutvecklingen har varit försiktigt låg. Trots den låga arbetslösheten blev svenska arbetstagares löneutveckling lägre än förväntat. Författaren av KI:s lönebildningsrapport heter Juhana Vartiainen och han sa enligt DN, Publicerad 2008-11-13 : "Den begynnande lågkonjunkturen har sannolikt påverkat den lokala lönebildningen". Ja, den slutsatsen var nog inte svår att dra?!
Såklart att arbetsgivarna såväl som alla andra har påverkats. Både av själva aktiemarknadens fall samt av det ökade massmediala trycket. Jag menar, det pratas ju verkligen överallt om mörkare tider och i tidningarna skrivs det om en
dyster framtid.
Vem är inte mån om utgifterna då? Och KI påstår helt självklart att "prognoser i finanskrisens tider är extra osäkra". Vi befinner oss i en finanskris som vi har svårt att förutspå utvecklingen av. Man pratar om låg arbetslöshet i DN:s artikel. Jag undrar hur man definierar "låg"...
Är arbetslösheten låg nu?

E Eklund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Klockan lördag, 15 november, 2008 , Anonymous Anonym sa...

Hej!

Läs alla inläggen i din tråd på Passagen/arbetslös, och beskriv sedan problemet för AMS GD.
Hennes e-mail är som följer:
angeles.m.bermudez-svankvist@arbetsformedlingen.se

 
Klockan lördag, 15 november, 2008 , Blogger Teame2 sa...

Jag vet mycket väl vad jag skrev på Passagen och jag minns responsen hos den person som representerade AF i inäggen.
Jag ska genast svara, och som förklaring skulle säkert min blogg kunna vara till hjälp.
Eller mina f.d.branschkollegors böcker och insändare om hur man söker jobb bäst.

E Eklund

 
Klockan lördag, 15 november, 2008 , Blogger Teame2 sa...

Samma, samma, samma

Hörde av några bekanta som anmodats besöka arbetsförmedlingen att man kör samma trista hanläggarsnack fortfarande. Allt handlar om registrering, klassificering och detta görs med den gamla vanliga mjukvaran. Ingentin handlar om att motivera, aktivera och inspirera att söka jobb på det sätt man får jobb. Nämligen genom att urskilja sig från mängden och precis tvärtemot AF:s rekomendation - inte söka jobb via annonser och platsjournalssidor.
Nej inte så, utan genom att ta personliga kontakter och visa sig inom det nätverk som så småningom leder dig i din yrkesriktning.
Men med undantag från PLUS-jobbs-sysslorna ser arbetsförmedlarens dag ut som för länge sen.

http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=5000000000 00019&conference=10500000000000178&posting=195000000031 15572

/E Eklund

Texten ovan skrev jag, sedan skrev någon annan följande:

CITAT:
Samma fel

Visst har du rätt, men "systemet" kräver registreringar och klassificeringar i botten för anslagssökandet och för statistiken.
Jag tror inte heller att mingel och "uppsökande" verksamhet heller är det enda generella receptet.

Det finns "goda cirklar" och "onda cirklar" för olika arbetssökande.
De goda cirklarna är de som antingen får ett "fast" jobb direkt efter en kort arbetslöshet, eller går in och ut ur systemet t ex unga människor.

När det gäller långtidsarbetslösa handlar det ofta om en första och grundläggande orsak till arbetslösheten, plus naturligtvis en del andra tilläggsorsaker.

Ingen botar t ex ålder eller hudfärg med en "skriva ansökan"-kurs, eller en kort utbildning med en annan kort utbildning.

Det saknas alltså ett djupare fokus på huvudproblemet för en specifik arbetssökande.

Sedan tillkommer konjunkturen (och även faktorn tur) och andra saker också förståss.
Det är alltså inget enkelt problem som man löser med att knäppa med fingrarna.

SLUT CITAT

Därefter fortsätter trädet nedåt med fler kommentarer.
(Passagen, Debatt, Jobb)

 
Klockan söndag, 16 november, 2008 , Anonymous Anonym sa...

Af:s chef Angeles Bermudez-Svankvist, läs i WIKIPEDIA: född 2 juli 1963, är en svensk tandläkare och tillträdande chef för Arbetsförmedlingen. Hon är fn (juni 2008) VD för S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm och har tidigare varit chef för bland annat Folktandvården i Stockholms län. Bermudez-Svankvist har ofta uppmärksammats positivt för sin ledarstil och utsågs 1999 till Årets Chef av tidningen Chef.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida