__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Arbetslöshet och meningslöshet

söndag, december 03, 2006

Arbetslöshet och meningslöshet

Från en dag till en annan kan det vara svårt att vara långtidsarbetslös. Från en annan dag till nästa kan det vara besvärligt att vara långtidssjukskriven.

Den individ som har upplevt situationen vet, och förstår problemen. Den individ som aldrig har varit i den situationen kan möjligen föreställa sig hur det är, men kanske aldrig riktigt förstå... Hur kan vi då hjälpas åt för att förbättra? Är det bästa sättet att ordna kaféträffar som man gör i Kalmar? Tja, varför inte?

Men de känsliga frågorna kvarstår. Varför i hela fridens namn kan man inte en gång för alla se över Arbetsförmedlingarna och se deras förbättringspotential? Vad hindrar regeringen att erbjuda människor "rätt" verktyg? Verktygen som leder till arbete. Och varför bidrar man inte med metoder som finns och som prakriseras på andra håll. Metoder att bygga nätverk och skapa kontakter som ger arbete på längre sikt. Varför?

E Eklund

2 kommentarer:

Klockan onsdag, 04 juli, 2007 , Anonymous Anonym sa...

Regeringen vill inte erbjuda rätt verktyg. Inte den vi hade innan och verkligen inte den vi har nu. De vet mycket väl att det finns fler arbetssökande än det finns jobb. Målet är att ha en grupp som visserligen inte är i arbete men som står till ständigt förfogande och kan rycka in och ta vilka jobb som helst.

Arbetsförmedlingens uppgift är att piska på denna grupp, kontrollera den och se till att statistiken hålls på en snygg nivå. I fall folk går arbetslösa för länge tvingas de in i meningslösa åtgärder eller sjukskrivning. Människan är bortglömd i sammanhanget. Inte helt olikt Sovjet-systemet där individen saknade betydelse och kunde offras för staten.

Det bästa för arbetslösa vore om AMS skrotades helt. Arbetslöshet finns med i beräkningarna och är ett sätt att hålla inflationen nere. Frågan är om det då är rätt att vägra ge arbetslösa en dräglig tillvaro?

Åtminstone kunde man infört Flexsecurity som de gjort i Danmark. Aliansen påstår felaktigt att vi har det systemet i Sverige men det har vi inte alls.

För att det ska fungera räcker det inte med att försämra arbetsrätten utan måste också följa upp med förbättrad arbetslöshetsförsäkring. Arbetsgivarna får lättare att säga upp medan arbetarna får ökad social trygghet.

 
Klockan måndag, 09 juni, 2008 , Blogger Teame2 sa...

Du är lite motsägelsefull för jag fattar ingenting

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida