__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Framtidens a-kassa

tisdag, oktober 24, 2006

Framtidens a-kassa


Hur ser framtidens a-kassehantering ut?


De senaste dagarna har vi hört och läst mycket om hur stora avgiftshöjningarna till a-kassan blir. Vi som följer debatten ser hur den nya regeringen dribblar hitåt och ditåt med sina beslut avseende a-kassan.
Oron spred sig snabbt och regeringen träffade facken. Fackförbunden klagarde och arbetsgivarna skruvade på sig. Sture Nordh tyckte "att avgiftshöjningen urholkar försäkringsprincipen fullständigt. A-kassan är redan i dag fullt finansierad och höjningarna är bara en omväg för att finansiera regeringens skattesänkningar. "
Debatten kring A-kassan ruskar helt klart om människors medvetande. Leif Håkansson anser vidare att regeringens förslag är ett hastigt "hopkok" för att finansiera skattesänkningar och förbättringar till dem som inte drabbats av arbetslöshet. Alla verkar missnöjda med något och några hävdar att det är arbetsgivarna bekostar det omdiskuterade kalaset.
"Arbetsgivarna betalar drygt 32 procent av lönen i arbetsgivaravgifter. Av detta utgör 4,45 procentenheter arbetsmarknadsavgift som ska finansiera a-kassan, aktivitetsstödet och lönegarantin (löner till företag i konkurs)."
Varför grottar man ner sig i a-kassefrågor när man kan göra så mycket för att förbättra?
Hmmmm...
E Eklund

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida