__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: ...för vi litar ju på politikerna...

tisdag, november 08, 2005

...för vi litar ju på politikerna...


Vi vill väl ändå tro att om det hade funnits politiker med vetskap om hur man kunde minska arbetslösheten så hade man gjort något åt saken för längesen? Men den där arbetslösheten är väl inte så himla märkvärdig? Arbetslöshet är väl ett globalt problem? Det har väl för jösse namn inte bara drabbat oss heller? Dessutom är väl ändå arbetslösheten ett problem i många länder oavsett vilken politisk sida som regerar? Ja, inte är det värre nu än vad det skulle varit om några andra satt i regeringen? Nu är det som det är med arbetslösheten, det är väl inte vår sak att engagera oss i den? Då är det väl bara att luta sig tillbaka och acceptera att det är som det är? Hur kommer det sig att det finns näringsorgan som förstått hur man kan lösa problemet? Vad var det som triggade igång stora fackförbund att erbjuda uppsagda arbetare moderna sökverktyg så att de snabbare och mer smärtfritt kunde komma ut i nya jobb? Vad är det som gör att arbetsgivare köper stora outplacementprojekt med stöd och coachning till sina uppsagda medarbetare när man lägger ner anläggningar i Sverige? Visst känner politikerna till att arbetsmetoderna i sådana projekt fungerar bättre än AMS utbildningar i hur man söker jobb och som bara leder till 3% av alla landets anställningar? Visst vet väl politikerna det? Visst hade politikerna genast sett till att alla arbetslösa i landet skulle få tillgång till sådana lärdomar om de bara kände till det? Inte skulle väl en man i regeringen undanhålla sådant? Naturligtvis skulle man genast se till att delge alla samma kunskap när man såg att det ledde till 97% av alla landets nyrekryteringar? Man får väl lita på att de förser folket med uppdaterade metoder att söka jobb? Metoder som är anpassade till dagens arbetsmarknad? Det ser väl politikerna till? Eller…?

E Eklund

4 kommentarer:

Klockan tisdag, 08 november, 2005 , Anonymous A D sa...

Ja men,
jag har sett i tidningarna om de där stora övertalighetsprojekten. Jag har läst om alla de där olika företagen som jobbar med karriärrådgivning och sånt. Men vad gör de som inte AMS gör? Vad är det som gör dem så mycket bättre? Är det så stor skillnad verkligen?
ABDUN

 
Klockan tisdag, 08 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Egentligen jag tror du stör salt i såren faktiskt. Politikerföraktet här är stort. Alla kan arbeta. Alla kan komma vidare i sin liv oavsett vad det är de vill göra. När jag kom till Sverige sökte jag många jobb med det jag var utbildad till. Fick inga jobb. Nu jobbar jag med leveranser av grönsaker. Uppe mitt i natten och kör och sover när alla mina vänner är vakna. Men det är ett jobb. Hellre det än att få pengar utan att inget göra. Hellre det.

Leopold

 
Klockan tisdag, 08 november, 2005 , Anonymous Jonas (FIFA) F sa...

Bara rubriken gör ju att man blir alldeles svart i ögonen. Hur många är det som känner till att man kan söka jobb på något annat sätt än annons? Jaa dörrknackning då va? Skulle det vara något för oss vanliga dödliga också? Jaha? Och var lär man sig det här då?

/FIFA

 
Klockan tisdag, 08 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Var finns du porlande lilla pärla som vet så mycket om "arbetsmarknaden"?
SP

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida