__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Arbetssökarens tröst i höst?

fredag, november 04, 2005

Arbetssökarens tröst i höst?


AMS och Arbetsförmedlingen har skänkt tröst åt många, men många har också gått uppgivna och besvikna från det statliga tillhåll som regeringen påstår finns där för alla. För alla bidragstagare möjligen, men finns Arbetsförmedlingen där för alla som vill ha hjälp att finna jobben som aldrig annonseras?

Naturligtvis är alla de 97% som söker och finner jobben på egen hand vansinnigt själviska?
Ja, självklart är de som letar efter jobb på annat håll och helt utan hjälp från Arbetsförmedlingen egoistiska!? De som söker och finner arbete på den dolda arbetsmarknaden genom att personligen marknadsföra sig själva är alla utpräglade individualister!? Det är därför deras sätt att söka jobb liknas vid ett Amerika. De som tar hand om sig själva och inte accepterar trögheten i AMS-systemet är ju på tok för streberaktiga!? Naturligtvis leder deras beteende till konflikter och dramatiska urladdningar. Då är det bättre att hålla kvar vid det gamla och låta Arbetsförmedlingen vara bäst på det Arbetsförmedlingen är bra på nämligen att registrera och hålla koll på bidragskarusellerna. Är det så vi vill att det ska fungera?

Är det riktigt att vi har en Arbetsförmedling som endast svarar för 3% av alla de som når jobb i landet? Nej, det är inte okej.
Men regeringen, riksdagen, forskarna och media i landet har tydligen enats om uppfattningen: "Vi kan inte låta folket få så mycket makt. Vad skulle hända om de arbetssökande klarade sig själva därute utan den statliga instansen AMS? Vi skulle förlora all kontroll."

Låt konsten att nå jobb på den dolda arbetsmarknaden bli en del av den medborgerliga rättigheten i Sverige. Lär alla arbetssökande individanpassad personlig marknadsföring.
Vi kräver en Arbetsförmedling som bidrar till att de arbetslösa förses med förmågan att använda sina vakna ögon och känsliga öron. Vi kräver nya förutsättningar för dem att agera så att de kan hålla utkik som spejare och personliga marknadsförare på den dolda arbetsmarknaden. En arbetsmarknad som nu ligger i ett ständigt höstmörker för dem.

E Eklund

4 kommentarer:

Klockan fredag, 04 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Time for a major revolution!

//Zeb

 
Klockan fredag, 04 november, 2005 , Anonymous Tina sa...

På något sätt säger du det alla vill ha sagt, och kanske säger , men det sägs hemma i lägenheten och inte ute på stan.

/TI

 
Klockan fredag, 04 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Hejsan E.

Nu har jag också hittat hit. Såg en arbetskompis som var inne på din blogg häromdagen. Jag e inte arbetslös men vi är varslade så man börjar ju ha korpgluggarna öppna. Vad råder du såna som oss att göra. Vi får ju inte skriva in oss på arbetsförmedlingen förrän första arbetsfria dagen så man har väl ingen nytta av att gå dit än iallafall? Känner faktiskt ingen som har varit arbetsslös. Inte som jag vet iallafall.

/ÅD

 
Klockan fredag, 04 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

God eftermiddag.

Varje människa har en viss surhetsgrad i sin magsäck. Ett visst pH. När pH är lägre än normalt blir magen sur. Man kan få kväljningar och arbetslusten försvinner. En del får sura uppstötningar. Det är vad jag har drabbats av efter att ha varit arbetslös under mer än ett halvår. Jag har aldrig haft problem vid kontakt med människor tidigare under hela mitt yrkesliv men de kontakter jag har haft med AF har lett till magkatarr.

N.L.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida