__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Ett par nya diskussionsbidrag

tisdag, november 01, 2005

Ett par nya diskussionsbidrag


Vad nytt?

Dagens ledare i Aftonbladet vars rubricering indikerade ny frisk luft under vingarna i debatten blev enligt mitt omdöme rena störtdyket rakt ner i plurret. Hänvisningar till 1932 års partipolitik, jamen hallå!? Ledarskribent LA har grävt lite väl djupt enligt min mening. Det räcker väl gott och väl att titta där vi står? Kasta en sten i vattenbrynet och lyssna till ett dovt plums.
Vad tycker du om innehållet?

"Nya jobb kräver krafttag från s"
http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,722612,00.html
Publicerad: 2005-11-01

Ett stort varmt postumt tack till Olof Palme och det vi i vår grundlag finner nämligen den demokratiska rättigheten vi alla har till arbete. Tyvärr verkar såväl Per Nuder som Göran Persson överskatta insatserna och ser ut att vilja överträffa varann med käcka idéer om nya projekt istället för att se till att klara av de uppsatta målen. Man låter sig förföras av snygg statistik och fina tal hellre än att se till att människor får verktygen att klara sig själva och på så vis når jobben. Man kan ju böra undra om de inte vet bättre.
Aftonbladets ledarskribent LA lät oss läsa ungefär det vi redan visste. Regeringen har kört fullständigt fast i sina gamla hjulspår. Ingen kursändring där inte. Och texten löd:
”Så många människor har så länge ställts vid sidan av att de tappat tron på politikernas löften”
Så sant som det är sagt.

Människorna är trötta på alla uppifrånstrategier och stora projekt. Nu är till och med Robinson-pseudo-kändisar kritiska till AMS. Utbildningar i hur man svarar på intervjuer på en anställningsintervju. Varför då?
Vad får AMS att lära ut kunskaper om hur man ska göra på en anställningsintervju, när bara 3% av alla tjänster tillsätts den vägen. Vore det inte bättre att lära ut hur man bygger nätverk och etablerar egna företagskontakter när det faktiskt är så den övervägande delen av jobben tillsätts?

Kanske behövs mediaprofilers protester och missnöje för att vi ska förstå hur illa det är fatt med AMS? Jag vet inte om det gör varken till eller från, men förhoppningsvis mer till än ifrån... För min del säger det inte så mycket att läsa om någon korttidskändis sådär, men alltid påverkar det väl någon. Man kan ju hoppas. Det blev väl ett lagom småsmaskigt tillfälle för GT/Expressen att lägga in lite fakta om verkligheten. Eller? Du ser själv nedan:

"Johanna klarade Robinson - men knäcktes av Ams"
http://expressen.se/index.jsp?a=455597
Publicerad 2005-10-20

Gott är i vart fall att det förs en debatt på temat. Om vi sedan lockas att delta i diskussionerbna med hjälp av en Robinssonstjärna eller av 1932 års politik, strunt samma. Alla har vi våra olika smakriktningar och infallsvinklar.
Vi får se vart det leder. Stenen är kastad: Kunskap om hur man bygger nätverk åt folket tack!
Ännu ser vi inga ringar på vattnet...

E Eklund


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida