__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Efterlängtade reaktioner från facken

lördag, oktober 29, 2005

Efterlängtade reaktioner från facken

"Arbetslösheten är åt helvete för hög"
säger Per Winberg, ordförande i Transport, som tycker att mycket kunde ha gjorts
"annorlunda och bättre".
Allt enligt Lova Olsson, SvD 2005-10-29.
Läs artikeln "LO-förbunden sågar Perssons jobbpolitik"
i sin helhet
genom att klicka på länken:
Egna kommentarer och reflektioner:
Vi kan förmodligen utgå ifrån att många av de arbetssökande vi möter, och kanske främst då de långtidsarbetslösa, har upplevt och upplever besvikelse. Många gånger visar de öppet sin bitterhet över hela AMS – systemet men även över arbetsmarknadens alla arbetsgivare och sist men inte minst deras fackförbund som inte kan erbjuda dem något som helst stöd. Ofta känner de så med anledning av de konsekvenser som bland annat bristande delaktighet, medbestämmande och handlingsutrymme kan medföra. Vid samverkan med människor i en förändringssituation i allmänhet och kanske vid jobbsökning i synnerhet är det extra viktigt att man tidigt och hela tiden förmedlar förståelse för den betydelse det upplevda handlingsutrymmet har. Som arbetslös skall man ha rätt att uppleva möjligheter att genom egna handlingar medvetet kontrollera , i betydelsen påverka eller styra, omgivningen, och därmed förverkliga sina mål.

Lär människor aktiv jobbsökning i form av personlig marknadsföring och nätverksbyggande!
E Eklund

2 kommentarer:

Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous En behövande sa...

Var kan man lära sig det då? Jag har vänt mig till flera olika outplacementföretag, men alla säger samma sak. De jobbar inte med privatpersoner. Det ska vara en arbetsgivare som betalar prislappen. Sedan jag undersökt saken på egen hand säger jag så detsamma som du. Lär alla det här med nätverk och kontakter. Det kan ju inte vara rätt att andra sitter inne med kunskaper som finns, men inte når ut till oss "Behövande"

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Bengt O sa...

LO måste reagera. Hur många som helst går ur facket och är bara med i A-kassan. På jobbet är det fler nu som inte är med och så har det då aldri vart under de årena jag har vart där i alla fall. Man har enget förtroende för dem längre. Facket måste stå på folks sida och nu reser de sig. Så ska de göra. Det skulle dom ha gjort för länge sen!

/Bengt

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida