__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Samarbete med AMS ett regeringskrav?

lördag, oktober 29, 2005

Samarbete med AMS ett regeringskrav?

I min förra bloggspalt "Ooops..." presenterade jag det Dagens Industri skrivit om artikeln i Computer Sweden. Nedan återfinner du Computer Swedens artikel i sin helhet.
"Jobben finns hos bemanningsföretagen"
20051021170255CS791/20051021170255_CS791.dbp.asp

Artikeln är skriven av Sverker Brundin och den publicerades alltså 2005-10-24.
Jag lade särskilt märke till texten: "Men det finns en grupp företag som är duktiga på att matcha rätt kompetens med rätt arbetsgivare: Bemanningsföretagen. "
Javisst. Då var vi där igen. Inom press och media lever man fortfarande med föreställningar om ett traditionellt jobbsökningsförfarande där man matchar arbetsgivarens kravspecifikation med de sökandes fackkunskaper, erfarenheter och personliga egenskaper. Rätt man eller kvinna får jobbet. Grattis! Har man inte förstått hur obetydligt liten andel av alla jobb som tillsätts som sker den vägen? När ska man få upp ögonen för den dolda arbetsmarknaden? När ska den erbjudas enskilda individer? Är det rätt att en statlig enhet etablerer ett tätare samarbete med börsnoterade bolag och betalar dessa per rätt rekrytering? Rätt förresten... Rätt för vem?

E Eklund

8 kommentarer:

Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Lennart sa...

Du låter så sarkastisk E Eklund.
Nog måste det väl ändå vara bra att man försöker lösa det hela så att människor som inte fått jobb kan få det? Varför motarbeta konstruktiva förslag? Detta kanske är ett sätt att komma åt problemen? Har du tänkt på det?

/L R

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Hans Udén sa...

Ahmäh !

Jo, E låter drastisk. Å de e bra.
Man kan inte hålla på och jamsa med AMS. Vad får politikerna att tro att man kan lappa ihop AMS? Varför tror dom att ett omtfattande förstärkningsarbete kommer att göra att jobben dyker upp? Sverige behöver inget omfattande förstärkningsarbete. Sverige behöver ett omvälvningsarbete. E Eklund lyfter på stenarna och släpper in ljus på det som gömts därinunder. Det är vad vi behöver. Folk som törst sticka ut näsan och tycka nåt för en gångs skull. Inte för att jag vet om detta är en vettig väg att gå, men jag har aldrig vart utan jobb heller så jag vet inte.

Hans Udén
(Skåne)

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Uppskattar att någon kommer med opinionsbildande argument som håller nerifrån och upp. Lär alla och envar hur man söker jobb idag. Själv. Inte nåt jäkla åtgärdsprogram eller nån sysselsättning på visstid. Jobb åt alla!

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Du har mig på din sida i ledet. Det vet du.
//m

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Jenny sa...

Gören Persson griper efter halmstrån.
Läste artikeln i Computer Sweden på biblioteket. Testade att gå in på länken men det gick inte. Såg att det var alla rätt tecken, men det går bra när man knackar in dem manuellt. För er som prövat.

Jenny

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

När jag läste artikeln i Computer Sweden uppfattade jag att det gällde IT-konsulter. Inget annat. Det är Svenska Dagbladet eller Di eller vilka det nu var som har vinklat det till alliansens fördel.

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Storm i ett vattenglas.
Folkopinionen engagerar sig i frågor som ligger nära om hjärtat. Även om jag kallat mig socialist och socialdemokrat så långt jag kan minnas så väger jag nu. Regeringen sköter sig inte riktigt tycker jag. Och jag håller helt med dig Eklund, vi behöver få alla att förstå hur man ska göra för att få jobb. Alla vi som väljs bort i de stora brevskördarna. Vi som passerat femtio och än har mycket ork kvar. Var ska vi visa att vi existerar? Vi som vill ha riktiga jobb. Inte sån där skit som Arbetsförmedlingen ordnar på sidan om.

"Sherman"

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Beklagar att det inte går att gå in via länken till artikeln på Computer Sweden. Tack för att ni uppmärksammat felet. Gör vad jag kan för att åtgärda det. Hoppas att ni hittar den ändå så länge.
Vänligen
E Eklund

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida