__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Ooops! Bemanningsbranschen + AMS = sant ???

lördag, oktober 29, 2005

Ooops! Bemanningsbranschen + AMS = sant ???

Ja men det är väl en genialisk ide´ Göran?

Alldeles lysande! Helt otroligt va? Gör monopol av alltsammans så syns det ju inte att AMS inte klarar av det här med att få ut folk i arbete. Perfekt!
Rulla ut röda mattan mina damer och herrar. Fyll champanjeglasen! Regeringen har funnit en lösning på arbetsmarknadsproblematiken.
Joina bemanningsbranschen. Javisst.
Arbetsförmedlingarnas konkurrent nummer ett. - Förenen eder!
Är inte det en utomordentlig plan så säg? Okej. Bemanningsföretagen är ju tydligen bättre på att "hitta jobb" än vad AMS är? Intressant.

Jag läste i Dagens industri som i sin tur bevakat Computer Sweden. 2005-10-24 di.se :"Specialiserade bemanningsföretag är bättre på att hitta jobb åt arbetslösa än AMS. Nu vill regeringen se ett tätare samarbete mellan AMS och bemanningsbranschen. Det skriver Computer Sweden."

Förvånad? Ja, läs själv här:
http://di.se/Index/Nyheter/2005/10/24/161984.htm?src=xlink

Där står att läsa att "Bemanningsföretagens branschorganisation funderar på hur ett samarbete skulle kunna se ut. "Ett förslag är att vi får en peng för varje person vi har lyckats hitta en plats för", säger Svante Norin som är styreselordförande i Bemanningsföretagen."

Det var väl inte helt oväntat? För vad ska regeringen annars ta sig till? Uppenbarligen erkänner man sina tillkortakommanden och ser sin förbättringspotential nu då?
Men matchning på matchning...? Jag har skrivit det förut och skriver igen: Arbetsförmedlingen konkurrensutsattes i slutet på förra seklet. Avregleringen under nittonhundratalets senare del innebar att lokala alternativ dök upp och att bemanningsbranschen fullkomligt exploderade. Alltsammans fungerar med en finansiär eller en företagskund och en beställare till dessa marknadsaktörer i andra änden som kan betala för att få den arbetskraft man önskar. Vem hjälper mig, som är arbetssökande men själv vill finna det som passar mig bäst om jag inte vill vara den som blir vald eller bortvald av någon annan?

Åh, ett så finurligt drag av regeringen såhär inför valet och allting. Va?
Spännande!

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Men hallå eller!?

Då får ju bemanningsföretagen betalt BÅDE av arbetsgivaren som behöver den anställde OCH av staten/AMS.

Eller tänker jag fel?

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Det är väl inget konstigt. AMS har ju köpt in olika tjänster hela tiden. Det här är väl bara ännu en. För att bättra på. Hur ska dom hinna med alla annars? Förresten skulle de ju inte bestämmas förrän i veckan.

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Sarah G sa...

Hej!

Det slog mig också, det där med betalningen och en peng per person. Vit slavhandel. Vi köper dom ni inte får ut. Eller så väljer vi i era CV-mallar.
Vilket det än blir så är det totalt uppåt väggarna. Bemanningsföretagen tar ju betalt två gånger för samma person, så tolkar jag också att det blir.

/Sarah

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Ge dem bara. Ge dem vad de tål. För det tål de!
Det här fungerar ju inte längre. Tyvärr är det alldeles för få av dem som har jobb som bryr sig. De har ju sitt på det torra s.a.s. Fick väl mig en smocka när man själv rök från tjänsten efter 23 år. Kan det här med din blogg göra någon nytta för någon annan medmänniska som inte fått jobb så ställer jag upp. Här har du mig!

(Henke)

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Läckert tjejen, du har nåt att komma med. Blink. Blink. *L* Fortsätt så, Det är strongt. Jag stöttar dig i detta.
När jag fick veta vad outplacement var så öppnades en dörr till himmelen för mig. Hade gett upp alltså. Men räddningen blev att våga sig upp och ut igen och träffa folk. Det blev det bästa som någonsin hänt mig. Näst efter pojken (min son) då förstås.
/Kent L

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Justin W sa...

Så som du bankade på mig och sparkade igång mig efter uppsägningen så vet jag att detta är riktigt och det. Hur du sen ska få dem däruppe på toppen att förstå. Det är en annan femma Elisabeth, men det klarar du. Jag tror precis så också nämligen. Man måste få makthavarna att förstå poängen. Cheferna på personalposterna och ekonomitjänsterna, experterna på detta i företagen, de vet redan det här. Men vad bryr de sig om hur det går för AMS. De klarar sig väl alldeles utmärkt utan AMS? Däremot, ja däremot har de ju nytta av bemanningsföretagen. Regeringen kanske har tänkt till där?

Justin

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

AMS hör hemma på Nationalmuseum

 
Klockan söndag, 30 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Gör du inte lite väl stor grej av det här?

/Irriterad

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida