__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Framgångsvariationerna mellan olika arbetsmetoder

söndag, oktober 30, 2005

Framgångsvariationerna mellan olika arbetsmetoder


Arbetsförmedlingens misslyckanden och den växande skaran arbetssökande speglar AMS arbetsmetoder snarare än hur arbetsmarknaden ser ut.
Om inte handledaren eller coachen klarar att fungera konstruktivt och utvecklande för den arbetssökandes framfart infinner sig snart ett ömsesidigt revirtänkande. Tyvärr är det vad som skett på många håll inom AMS eftersom förväntansbilden varit en helt annan än den verklighet man mött. Man förbereder över huvud taget inte arbetssökande i konsten att söka arbete på den dolda arbetsmarknaden. Man tränar på sin höjd individer i hur man skriver ett formellt CV och hur en anställningsintervju går till. Vad är det värt idag? Lyckost den som ens kommer till en sådan! Det är en sak att låta den arbetssökande få göra allting själv, utan tid för handledning, och en helt annan att inneha såväl tid som förmåga att engagera de arbetslösa så att dessa själv verkar aktivt. Den avgörande skillnaden som jag ser det är att betrakta jobbsökaren själv som själva förutsättningen för framgång och att han eller hon ska lyckas. Samverkan med arbetssökande bör vara tänkt att stimulera deras behov av utveckling och förverkligande av sina inneboende resurser. Bidrar Arbetsförmedlingen med det idag? Hur söker man jobb mest framgångsrikt? Du söker med fördel jobb genom att undvika att sätta fasta mål formulerade som en tjänst, titel eller befattning. Det är mycket mer framgångsrikt att uppmuntra en latent yrkesinriktning som snarare är kopplad till uppgift och det som utförs i en tänkt roll. Leta inte efter en ledig plats. Leta efter en plats att göra det du är bra på. Ställ följande fråga till dig själv: Vad tillför jag för nytta i en organisation och var kan jag göra det bäst?
E Eklund

3 kommentarer:

Klockan tisdag, 01 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Glada miner här hos oss. Vi är ett gäng på en liten målarfirma som hatr fått upp ögona för din blogg. Läste din artikel i företagarnas tidning Tycker alla här att det är vettigt det du tar upp.

Larssons Måleri

 
Klockan tisdag, 01 november, 2005 , Anonymous R A:son sa...

Vet du, du silar mygg och sväljer kameler eller va f-n det heter. När jag fick lämna Ericsson hade vi hjälp utav ett bemanningsföretag för att komma ut till nya jobb och det var banne mej det bästa som har hänt mig. Det var oxå nån sån där karriärkonsult. Fast vi träffades i grupp. Men snacka inte skit om det för då snackar du ju för böveln ner det du själv pratar om fördelarna med. Det finns ju faktiskt företag som jobbar med båda delarna. Där utbildar dom en i att söka jobb och det är frivillit att vara med i det.

Robin

 
Klockan tisdag, 01 november, 2005 , Anonymous $ sa...

AMS är K-märkt.
Därför måste de ta till med nya metoder.

$

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida