__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Konjunkturförändringar och pensioner

lördag, januari 21, 2006

Konjunkturförändringar och pensioner


Internationell högkonjunktur har medverkat till att den svenska ekonomin just nu går bättre än vad den gjort på många år.



Personer mellan 55 och 64 år står i större utsträckning utanför arbetskraften av olika skäl.
Antalet pensionärer kommer att öka kraftigt kommande år och antalet förvärvsarbetande minskar.

Valet av tidpunkt för pension är ett mycket viktigt beslut som får konsekvenser för den privata ekonomin, hälsan och familjen.


Många människor har en stor del av sin sociala identitet i sitt arbete. De önskar därför att stanna kvar i arbetslivet så länge som möjligt. Andra har en stor del av sin sociala gemenskap utanför arbetet i t.ex. någon förening eller hobby. De kanske därför önskar att dra sig tillbaka från arbetslivet i ett tidigare skede. Likaså kan de ekonomiska förutsättningarna för olika människor göra att man vill dra sig tillbaka från arbetslivet tidigt respektive sent.


Vi behöver arbeta tillsammans nationellt för att människors valmöjligheter ska vara så stora som möjligt inför och under pensionen. Det skapar de bästa förutsättningarna för en hög livskvalitet för den enskilda människan.



E Eklund


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan söndag, 22 januari, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Hur hinner du med allt?
Läste in mig lite på Passagen debatt och sen såg jag att du är i farten med artiklar och ska köra föreläsningar och allt möjligt. Vart får du alltifrån. Den där vad det nu var med karriärstödoutsoursingprylen ska jag ta reda på mer om men du får ett mail på den där infoadressen så vi kan komma ikontakt nästa vecka eller nåt. slängde ur mig det här så du vet Blev bara du vet grep tillfället medan det var där




//Svante

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida