__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: En ketchupeffekt att vänta?

torsdag, mars 09, 2006

En ketchupeffekt att vänta?

Sverige genomlever en arbetslöshetskris men "Hans Karlsson vill inte ändra några villkor inom arbetsmarknaden i grunden för att fler jobb ska kunna skapas. Den modell som finns har de bästa förutsättningarna, menar han. Någon förändring kommer man inte att se de närmaste åren."


Du hittar texten ovan tillsammans med Hans Karlssons egna profetior under rubriceringen: "Jobben kommer från och med nu"

Såhär står det att läsa"Jobb: Alla pratar om det, men få har sett det. Ljuset på arbetsmarknaden. Men arbetslivsminister Hans Karlsson tvekar inte. Nu kommer jobben, men han medger också att tidigare pro-gnoser om jobben har slagit fel"
Och såhär sa Hans Karlsson i chatten som GP hade måndagen den 27/2 -06 kl 13.00 - 13.30.

Samtidigt skriver mediernapå webben att "Februari månads statistik visar att arbetsmarknaden stärks gradvis", för just så säger nämligen AMS-chefen Bo Bylund i samma veva. Och det ska man väl tolka positivt såklart? Eller vad menar han med att "arbetsmarknaden stärks gradvis"?

Ja, jobben ja. Det åligger åligger tydligen arbetsgivarna att ordna. Sen löser det sig av sig själv. Fast det utan att man ändrar "den modell som finns" eftersom "den har de bästa förutsättningarna", förstås...

Vi får helt enlkelt passivt vänta.
Först kommer ingenting, så ingenting och sen, plötsligt, kommer allt på en gång säger ju AMS makthavare?

I ett försök att vara saklig vill jag hävda att om en ketchupeffekt är att vänta när det gäller lediga jobb enligt AMS-modellen skapa färdiga lösningar och matcha, skulle en sådan
ketchupeffekt börja avta redan efter kort tid eftersom man inte har någon långsiktigt fungerande strategi.


E Eklund


4 kommentarer:

Klockan fredag, 10 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Det finns för och nackdelar med att du rör om i grytan. Du väcker ont blod.

 
Klockan fredag, 10 mars, 2006 , Anonymous Krister R sa...

Hej,

du ska nog inte förvänta dig någon stor uppmärksamhet.

Krister R

 
Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Anonymous Anita O sa...

Vad än du har i beredskap är Göteborg en arbetarstad. Hur hög styrkefaktor ditt beprövade metodmaterial än har kommer Göteborg att proppsa emot eller släpa efter. En röd arbetarstad som Göteborg vill bevara AMS som det är.

 
Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Anonymous nautica sa...

Ej konventionella metoder har en introduktionströghet. Räkna kallt med att det tar tid för dig att "omvända" dem hemma i kåkarna.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida