__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Vågar du nonchalera fakta?

torsdag, mars 09, 2006

Vågar du nonchalera fakta?


Fler får jobb även om det inte syns i statistiken. Arbetsförmedlingarna har de senaste åren besatt allt färre av de lediga jobben. Förra året hade 29 procent av de jobb som tillsattes varit anmälda till arbetsförmedlingen. Funktionshindrade män får oftare hjälp som leder till sysselsättning medan kvinnor i högre utsträckning får sjukersättning. Varje månad skickar de arbetslösa i Sverige 2 miljoner jobbansökningar, visar siffror från AMS. Det innebär att det går minst 40 sökande på varje ledigt jobb. Rätten att vara olik måste värderas.

E Eklund5 kommentarer:

Klockan fredag, 10 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Göran Persson tänker inte satsa vårens budget på att få ut människor i sysselsättning: http://www.privataaffarer.se/newsText.asp?src=pa&a=12457

 
Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Samma gamla nyheter

"Medan regeringen säger 5,1% öppet arbetslösa ligger den verkliga siffran någonstans kring 15%."
kan man se i FöretagarFörbundets skrift redan 2003.

http://www.ff.se/naringspolitik/kronikor/33.php

 
Klockan söndag, 12 mars, 2006 , Anonymous Irma-Lisa A sa...

Första maj-tal av Erland Olauson
2006-01-24

Första maj-tal 2005 av Erland Olauson, LOs förste vice ordförande, i Finspång


Start på citatet

Och det värsta är att - trots goda villkor för företagen - så har vi hög öppen arbetslöshet. Trots alla goda siffror blir inte jobben fler. Vi klarar inte målet om högst fyra procents öppen arbetslöshet. Idag är den över fem procent. För ungdomar och dem av oss som har utländsk bakgrund är arbetslösheten mycket högre. För den som inte är 110-procentigt frisk finns det ingen plats alls.

Då måste man fråga sig vad det beror på?
Lever vi i en historiskt unik tid då jobben kommer att ta slut?
Nej, naturligtvis inte.

Visst kan vi och ska kritisera riksbanken som alldeles för envist bekämpat en inflation som inte finns genom att inte sänka räntan trots att det funnits utrymme för det.

Visst kan vi och visst ska vi kritisera regeringen och riksdagen för att de inte har satsat tidigare och mer på att bekämpa arbetslösheten.

Men nu kommer det satsningar i regeringens vårbudget.
Det är bra att anställningsstöden höjs!
Det är bra att satsningar görs på de långtidsarbetslösa!
Det är bra att det sker en satsning på yrkesutbildning!

Men det räcker inte. Det behövs mer och det behövs ett nytänkande. Det krävs att den låga inhemska efterfrågan tar fart. Då kommer också jobben. Slut på citatet

 
Klockan söndag, 12 mars, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Nej, jag håller inte med. Jobben är inte något som "kommer". Jobb är inte heller något som finns i ett begränsat antal.
Jag vet inte vad jag ska jämföra med för att visa vad jag menar, men låt oss ta ett äppelträd eller grödor i naturen som en bíldlig jämförelse. Vi är så vana att få frukt och grönt i färddiga förpackningaaer i livsmedelsbutiken att vi har glömt hur man sjölv kan plantera eller finna färska alternativ på annat håll. På senare år har svensken börjat intressera sig för odling och trädgård igen. Man odlar sitt eget intresse.

Jobben har serverats via förmedlingar tidigare, men nu är det allt vanligare att man går ut och söker det man själv är intresserad av. Man odlar sina egna kontakter och sätter frö till sin egen framtid. Baserat på egna val.

Liknelsen var hastigt nedtecknad... hoppas ni förstod vad jag åsyftade...

 
Klockan söndag, 12 mars, 2006 , Anonymous dwazbsa sa...

HEJ PÅ ER.

Jag vill bara säga något. Din liknelse Teame2 hade ingen världsnivå kanske, men den var nog så klarspråkig.
Det bästa sättet att få jobb är att kontakta andra med jobb. Jag har varit en adept i ett coachprogram där man liksom du jobbar med karriärutveckling eller outplacement. Där fick jag rätt kunskap, mental utrustning och deras omdöme att nå mitt mål. Själv hade jag ingen koll innan. Nu vet jag.
Och tänk jag vet att varken arbetslösa eller närstående inte fattar vad det går ut på.

Brukland

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida