__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Tack Jan-Peter Duker, Svenskt Näringsliv

söndag, april 09, 2006

Tack Jan-Peter Duker, Svenskt Näringsliv


Ett kraftfullt handslag till Jan-Peter Duker viceVD på Svenskt Näringsliv som tack till hans framträdande i 24Direkt 2006-03-07 då han deltog i ett seminarium kallat ”Ett steg vidare”.


Jag delar hans uppfattning om att svenska företag har ett stort intresse av att titta på lösningar som berör förhållandet arbetsgivare - arbetstagare om man ser att det kommer företaget till nytta. Villigheten att titta på lösningar är garanterad först om dessa bidrar till ökad lönsamheten eller bättrar förutsättningarna för verksamheten på något annat sätt.

Jan-Peter Duker sa det inte med just de orden och seminariets tema var förvisso arbetsmiljö och hälsoarbete men jag väljer att understryka det han förmedlade. Främst väljer jag att understryka hans lovordande av ”hjälp till självhjälp” och hur avgörande det var att man arbetade med ”systematiska metoder”. Därtill hans reflektion över ”vikten av att underlätta för partsgemensamma frågor” och ”…politiker och myndigheters förmåga att kunna leverera till näringslivet vad det vill ha. Kan man bara erbjuda det så har man där ett mycket stort intresse av att titta på lösningar.” uppgav han.

Regeringens ansvar måste vara att tillsammans med AMS och Svenskt Näringsliv stödja lösningar som innebär att man ökar människors förmåga att anpassa sig och föregripa samhällsutvecklingen. Det borde ligga i vårt intresse att främja professionell kunskap om systematiska processer som bättrar alla människors förmåga att hitta sin egen motivation och framtida fokus. Alla människor måste ges möjlighet att synliggöra sin yrkeskompetens så att han eller hon når ett arbete som är anpassat efter just hans eller hennes förmåga. Men våra arbetsmarknadsorgan kommer inte att göra gemensam sak av frågorna och se till att göra något åt situationen i samverkan förrän man förstått att alla har att vinna på att utveckla bättre arbetsmarknadspolitiska strategier.


E EklundAndra bloggar om: , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida