__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Arbetsformsförändring

söndag, mars 12, 2006

Arbetsformsförändring


Rastlösheten gror hos arbetssökande som skickat in sitt personliga brev och CV till arbetsgivare.
Som arbetssökande går du kanske där och väntar och väntar... och hoppas...
Saknar du behov av att kunna påverka och utveckla din arbetslöshetssituation?


Att söka jobb genom att förlita sig på andra när man söker på det gamla sättet genom att skicka iväg sina ansökningshandlingar innebär en ständig osäkerhet, eftersom man hela tiden behöver börja om och leta nytt efter varje avslag. De flesta känner uppgivenhet efter en tids jobbsökning när man inte har något utrymme att påverka sin arbetslöshetssituation och man saknar kunskap om hur arbetet att nå ett arbete kan organiseras.

Tänk om någon inom det egna relationsnätverket kunde erbjuda ett nytt intressant jobb eller hänvisa mig till en för mig ny inriktning... Och om det betydde att jag samtidigt försågs med en slags framtida social försäkring genom att jag bygger en stadig brygga mellan gamla och nya kontakter som kan vara mig behjälpliga en annan gång. Hur vore det?

Vad skulle det betyda att få arbeta med jobbsökningen på ett spännande sätt och med stora möjligheter att påverka situationen och lära känna människor med intressen som motsvarade dina egna? För att åstadkomma en arbetsformsförändring
behöver arbetssökande strategier för hur man själv kan påverka sin yrkeslivssituation och ta del av välgrundad metodik som leder till ny lösning.


E Eklund


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan måndag, 13 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Äsch.
Varför ska man söka jobb för? Man tjänar knappt något på att jobba jämfört med a-kassan.
Att söka jobb är temejfaen svårare än att vara utan. Man tappar framtidstron och ser sin invanda ekonomi bli hotad. En grej kort bara. När socialdemokraterna säger att arbetslösheten ska pressas ner börjar man ju undra. Jag är hemma sen ett par år. Tillhör de människor som skuffades ut från arbetsmarknaden för gott i det som förr hette förtidspension. Bort från statistiken över arbetslösa och sjukskrivna. Man syns inte i siffrorna de visar. Snyggt?

Listan på det den socialdemokratiska regeringen kniper med ögona eller blundar för kan göras extremt lång.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida