__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Ett statiskt tillstånd eller statligt stillestånd.

fredag, mars 10, 2006

Ett statiskt tillstånd eller statligt stillestånd.


Känner du någon som varit arbetslös länge?


Då vet du säkert hur extremt påfrestande det är för självkänslan att söka jobb enligt traditionella metoder. I den obekväma rollen som arbetssökande kan det vara påfrestande vid socialt umgänge i allmänhet och vid intervjuer och möten som handlar om "dig själv" som person i synnerhet.

Traditionell jobbsökning genom ansökningar via annons frestar på ytterligare eftersom man riskerar avslag.
Det alternativa valet erbjuder andra jobbsökningsförhållanden. Flera hundra tusentals peroner i landet känner till andra jobbsökningsmetoder och förespråkar dessa. Det är inget nytt, suspekt och märkvärdigt. Det är inget obeprövat eller osäkert. Hur skulle det kunna vara det? Mina branschkollegor inom outplacement och karriärrådgivning kan snart ha 20-årsjubileum och mer är åttio procent av alla som samarbetar når en lösning.

När ska regeringen begripa att AMS och Arbetsförmedlingen har en enorm förbättringspotential?

Hur ska vi kunna hjälpas åt för att uppdatera och få ordning på kaoset som leder människor in i ett förlamande tillstånd?

Ett statligt statiskt stillestånd, är det okej tycker du?


Varför ska AMS få förbli underhållsfritt?

E Eklund


Andra bloggar om:

7 kommentarer:

Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Anonymous Tina sa...

"Bara vart tredje ledigt jobb anmäls till arbetsförmedlingen i dag. Antalet anmälda jobb har sjunkit för de flesta yrkesgrupper under de senaste fyra åren. En orsak är missnöjet med arbetsförmedlingens service."

Såg på SVT:
"Allt färre jobb anmäls till förmedling"
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.
jsp?d=22620&a=490947&lid=puff_491208
&lpos=rubrik

 
Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

SLUUTA!

Arbetsgivarna säger dålig service ja!
Klart att de gör. De har inga lediga jobb att rapportera in, Hur skulle de kunna anmäla?

`stampe´

 
Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Anonymous M A sa...

Lätt att säga.
Läs artikeln fr.-05 igen, och titta sen på denna länken:
http://www.lon-jobb.nu/artikel.phtml?id=1140

Där ser du som jag tycker~~
`Arbetsförmedlingen, som arbetar enligt direktiv från Ams och som borde vara till för att hjälpa och stödja arbetslösa till nytt jobb, upplever jag och många andra som en kontrollerande myndighet som utgår ifrån att de arbetslösa inte vill ha ett lönearbete. Vi arbetslösa blir därför ofta behandlade ovärdigt. Arbetsförmedlarna borde förstå att de flesta arbetslösa redan känner sig mindervärdiga och att de inte duger, eftersom arbetsgivare ratat dem.´

Maria Olausson

 
Klockan lördag, 11 mars, 2006 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Tack för länktipsen!

Jag måste nog säga att jag tycker att artikeln i Lön%jobb visar tydligt hur den generella uppfattningen ser ut. Jag läste det Anita Karlson
arbetssökande HTF-medlem i Nyköping hade skrivit i Lön & Jobb redan 5/2003:

"Ams ska kräva att alla lediga arbeten anmäls till arbetsförmedlingen, och verkligen följa upp att det sker. Som det nu är sker många tjänstetillsättningar bakom ryggen på de arbetssökande. Det kan också ske etnisk diskriminering, när de lediga arbetena inte blir kända."

Det är är en allmän tolkning tror jag, Och då läggs skuldbördan genast som ett ok på arbetsgivarnas axlar. Man menar att det är detas "fel" att det ser ut som det gör eftersom man inte anmäler lediga jobb...
Bakom ryggen?
För att man agerar genom möten med människor? För att man som arbetsgivare undviker den flaskhals och det byråkratiska matchningsfilter som Af utgör?
Lägg av!
Ge arbetslösa de rätta verktygen istället.Ge arbetssökande redskapen som innebär förmåga att själva etablera kontakter och finna sin egen relationsbas att nå ut på arbetsmarknaden. Med ansiktet vänt åt rätt håll!


E Eklund

 
Klockan söndag, 12 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Är detta alternativen?

http://www.affarsvarlden.se/konsultguiden/rankning.jsp?
bransch=Rekrytering

 
Klockan söndag, 12 mars, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Grannen Henry - han mår skit för allt har han förlorat: jobbet, familjen, självrespekten. Avgångsvederlaget har han supit upp och huset ska bort...

 
Klockan söndag, 12 mars, 2006 , Anonymous Anti sa...

Har vi en ihärdig svaghet i hela arbetsmarknaden?
Sluta gnälla.
Snyfthistorier ger inte lönsamhet åt företagen.
Grannen? Ska jag fortsätta där du slutade för jag älskar den där historien om en småstadsfamilj som är sitter och zappar framför teven eller ser på nåt nyhetsprogram. De sitter där i nån gammal randig IKEAsoffa och gråter för att mannen har förlorat jobbet.

Störtlöjligt

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida