__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Du får dra av på skatten för jobbsökningsresor

lördag, november 15, 2008

Du får dra av på skatten för jobbsökningsresor


Är det inte ganska fantastiskt?
Nu ska du få lov att dra av på skatten t.ex. för dina resor till Arbetsförmedlingen. Du får dra av även för resor till anställningsintervjuer. Alla dina telefonsamtal, Internetuppkoppling, brev, porto och kopieringskostnader. Wow! Det kommer att göra väldigt gott för jobbsökarna.

CITAT:
– På samma sätt som den som arbetar kan göra avdrag ska även den som är arbetssökande kunna göra vissa avdrag för sina kostnader, säger Björn-Olof Petersson, rättslig expert på Skatteverket.
SLUT CITAT

Innebär detta att du som söker jobb kommer att motiveras att söka arbete genom att bygga egna kontaktnät med människor som är behjälpliga?
Eller kommer man att behöva redovisa för Skatteverket vilka annonser man sökt till? I så fall fortsätter jobbsökandet på traditionellt icke fungerande sätt. Jag menar alla jobbsökande människor som faller utanför kriterierna som ska uppfyllas i en platsannons.

Man kanske har passerat 50-strecket, har varit långtidssjukskriven eller långtidsarbetslös av olika skäl. Just för honom eller henne kanske det inte är så framgångsrikt att söka de där jobbannonserna som efterlyser en "hungrig"35-åring med ett välputsat CV och en snygg karriärstege bakom sig.

Förhoppningsvis har Skatteverket tänkt på "alla dom" som aldrig får komma på anställningsintervju, men som mycket väl skulle kunna knyta kontakter på egen hand
och på så vis komma på möten med beslutsfattare som kan leda till arbete.

Förhoppningsvis har Skatteverket tänkt på "alla dom" som behöver hänvisas till arbeten genom råd från kunniga inom just ett specifikt jobbsökningsområde. Sådana jobb står sällan eller aldrig i platsannonser. Varken på nätet eller i tidningar finns annonser där man söker den profil som s.a.s. faller lite utanför ramarna. "Alla dom" som säker skulle kunna arbeta med något, bara det arbetet matchade deras situation och förmåga. Jag hoppas att man har tänkt på dem.

E Eklund
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida