__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Kanske kommer vi att få se en förändring?

lördag, mars 07, 2009

Kanske kommer vi att få se en förändring?

Arbetsförmedlingens överlevnadsstrategi

De komplexa strukturerna som Arbetsförmedlingen anstränger sig för att upprätthålla och punktinsatser som arrangeras alldeles i onödan... Arbetssökande har ingen som helst nytta av Arbetsförmedlingens arbetsmetoder, men så ser vårt AMS ut. Imponerande va?

Forskarna är inte längre så säkra på att Arbetsförmedlingens metoder bidrar till någon förbättring av de arbetssökandes jobbsökning. För en arbetssökande kan a-kassan vara livsviktig, och man behöver hålla sig på god fot med Arbetsförmedlingen eftersom de har befogenheter att säga upp ens a-kassa.

Arbetssökande tvingas infoga sig i leden och måste söka jobb mot sin vilja, annars stöts de bort från a-kasse-ersättningen. Därför är de inskrivna på arbetsförmedlingen oklanderligt flitiga och söker jobb efter jobb, trots att det inte leder någonvart.


Vad som händer om man inte söker de av Arbetsförmedlingen påhyvlade jobben, är att man förlorar sina pengar. Arbetsförmedlingens dolda agenda är en sedan långt tillbaka, väl bevarad hemlighet. Personalen är mycket reservarad när man pratar om det här.

Arbetsförmedlingens överlevnadsstrategi saknar stöd av forskningsresultaten. Att hålla sig aktiv genom att söka måna jobb via annonser leder bokstavligt talat ner de arbetssökande i en djupare arbetslöshet. Effekterna är förödande. Differensen mellan de som står utanför arbetsmarknaden och de som befinner sig inom den, bara ökar.

Forskarna är bekymrade över Arbetsförmedlingens dåliga statistik. Deras exakta jobbsökningsstatistik saknar motstycke och forskarna har upptäckt att Arbetsförmedlingen bara hjälper 2-3% av de inskrivna till nya arbeten.

Arbetsförmedlingens uråldriga jobbsökningsmetoder verkar bara nöta ner människors självkänsla att söka jobb. Däremot förhindrar de arbetssökande från att kunna peka på att Arbetsförmedlingen inte är till någon hjälp. Det är också meningen.

Med hjälp av de sedan trettio år beprövade och fungerande jobbsökningsmetoderna skulle jobben vara ett hägrande mål för de inskrivna på Arbetsförmedlingen. Men vi ska vara medvetna om att de strukturer som Arbetsförmedlingen har byggt upp, kommer att vara svåra att omstrukturera. Svårare än vi någonsin kan föreställa oss.

E Eklund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida