__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Starkt av regeringen att ta avstånd

torsdag, februari 19, 2009

Starkt av regeringen att ta avstånd

SAAB:s utsikter är ovissa

Trollhättan och resten av Sverige håller fortfarande andan i spänd förväntan. På nyheterna sa de att SAAB:s ledning har lagt locket på. Och Maud Olofsson klargjorde att hon inte tar något ansvar för GM:s SAAB eftersom SAAB är GM:s ansvar inte den svenska statens. Så långt är det väl riktigt.

Det vore en annan sak om SAAB fortfarande svar svenskägt, men nu är det ägt av ett gigantiskt amerikanskt bolag och då är det i sin ordning att inte den svenska regeringen håller dem under armarna. Felet är ju inte regeringens utan GM:s och aktiemarknadens. Det är aktiebolagens dilemma att de tilldelar aktieägarna sin beskärda del av vinsten och saknar därför sparade reserver att avända i kristider. Förr hade bolagen en buffert att tillgå. Aktiestrukturerna av idag gör att det inte finns några marginaler.

CITAT:
Branschorganisationen Bil Sweden anser att den svenska regeringen visar handlingsförlamning inför krisen i fordonsindustrin, skriver dess vd Bertil Moldén i ett pressmeddelande. SLUT CITAT 2009-02-18 i E24

Svenska Metall säger att regeringen sviker SAAB. Är det inte GM som sviker SAAB?

TT:s nyheter publicerade i 2009-02-18 Unt.se CITAT:
-Vi stänger dörren från svenska regeringens sida när det gäller att ta över bilfabriker, säger näringsminister Maud Olofsson (C).
SLUT CITAT

Det blev en tuff och stormande tid för de inblandade, och jag känner stark sympati för de anställda, men samtidigt tycker jag att regeringen visar sin styrka genom att säga stopp. Jag tycker det är starkt av regeringen att ta avstånd från amerikanarnas ansvarslöshet.

E Eklund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Klockan torsdag, 19 februari, 2009 , Anonymous Anonym sa...

Är du från vettet?
Hu vågar du ta parti för regeringen när de beter sig vedervärdigt? Det är hela svenska folkets uppfattning, men inte din? Bestrider du kommentarer från nationens utvalda ,facket och bilindustrin?

"Uffe"

 
Klockan torsdag, 19 februari, 2009 , Anonymous Anonym sa...

Tror som du. GM kalkylerade nog kallt med att sveriges regering skulle stryka på foten och skjuta till med kapital. Helt rätt av dem att inte vika sig. Det skulle ha varit ett svaghetstecken att ge med sig. Håller helt med. Nu gäller det bara att hitta en köpare och det ser inte särskilt lovande ut enligt analytikerna./Henry

 
Klockan fredag, 20 februari, 2009 , Anonymous Anonym sa...

Underleverantörer till Saab beordrar sina lastbilschaffisar att vända. De befarar utebliven betalning. Nu pratar de om en nykonstruktion av Saab. Hoppfullt för anställda.
?

 
Klockan fredag, 20 februari, 2009 , Blogger Teame2 sa...

Ursäkta att jag anmärker på ordvalet, men jag tror att det är en företagsrekonstruktion det är frågan om.

Trollhätteborna har det jobbigt. Det här påverkar inte bara hela orten och dess närområden utan hela landet.

E Eklund

 
Klockan fredag, 20 februari, 2009 , Anonymous Anonym sa...

"Medan Saab kämpar fortsätter regeringen att vara passiv"

2009-02-20 på NEWSDESK

Har du rätt och de fel?

 
Klockan lördag, 21 februari, 2009 , Anonymous Anonym sa...

http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=500000000000019&conference=10500000000000178&posting=19500000005362525

 
Klockan tisdag, 24 februari, 2009 , Blogger Teame2 sa...

Det har bildats två läger i landet. För eller emot regeringens agerande.
Någonstans tror jag att det kommer att lösa sig på bästa sätt, det kanske kommer att visa sig att detta blev mycket bättre än då GM ägde bolaget utan att uppskatta dess produktion.
Nu pratas det mycket om att Saab underskattas och nervärderas på ett sätt som inte är gynnsamt. Den debatten har jag inte satt mig in i. Jag är mera intresserad av att höra hur det går för de anställda, och hur de mår mitt uppe i det här tumultet.

Jag tror att vi är många som tänker på dem, och önskar dem allt gott. Hela Trollhättan är drabbat, och det gäller att kämpa på nu, och inte tappa sugen fullständigt.
Som en radiopratare sa tidigare idag: "Det tjänar ingenting till att vara uppgiven nu. Det är nu vi måste hjälpas åt. Om vi gör allt för att försöka blåsa liv vid hoppet och leta efter nya möjligheter, har vi mycket större chans att ta oss igenom det här.

E Eklund

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida