__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Estetik utan etik...est?

måndag, oktober 10, 2005

Estetik utan etik...est?

Arbetsmarknadspolitisk estetik utan etik

Som jag ser det har AF övergått till att bli en instans för att hantera flödet till A- kassa och olika sysselsättningsprojekt och man har låtit bli att hänga med i samhällsutvecklingen. Har man upprättat en bevarandeplan inom AMS?
I dagens samhälle med internationalisering, bolagisering, fusioner och förvärv måste människor såväl inom som utanför organisationerna ha en hög anpassningsförmåga och stor flexibilitet. Vi är många som förstått att vi måste föra en politik som matchar detta samhälle och vi måste sist men inte minst se till att förbereda och träna vårt svenska folk att göra detsamma. Ökat fokus på utveckling, konkurrens och resultat är något som kommit att smitta av sig på oss alla även om villkoren och viljan att uppnå dessa är olika fördelad.
Jag har funnit det beklagansvärt att ta del av den arbetsmarknadspolitiska debatten och har dragit slutsatsen att man gör allt från regeringshåll för att maskera och dölja såväl ekonomiska som sociala brister inom AMS verksamhet. Regeringen har uppenbarligen i avsikt att skymma arbetslöshetens skavanker. och har därför valt att täcka över landets förfulande arbetslöshetssiffror.
Man har tagit finansministern till hjälp att bättra på Moder Sveas yttre med mer puder. Var det Pers puder?
Med stolthet visas det färdiga resultatet av denna hennes ”facial make- over” för EU:s övriga representanter. Dessa står med all rätt förundrade inför skillnaderna i jämförelse med deras egna landsmödrar.
Kan det vara riktigt att man har så låg arbetslöshet och vad innebär öppen sådan?
Är det den som bedömts estetiskt tilltalande möjligen? Vad säger mer puder…?
Hur är det då med dem man gömmer undan i sysselsättningsprojekt?
Kan man uppriktigt svara för att man hanterat den så besvärliga arbetsmarknadssituationen med etisk och human korrekthet när man gör sådär?
Många har helt nyligen uppfattat att de politiker som inom den politiska sfären avslöjat vad som döljer sig bakom den kraftiga makeupen förpassats snett utåt eller frivilligt velat lämna. Kanske för att man inte tål att se Moder Sveas miss- skötsel där hon farit så illa att man måste dölja hennes faktiska utseende. Måhända är hon förhållandevis estetiskt tilltalande, men är hon attraktiv nog att ha en chans i den globala jakten på arbetsmarknadstalanger?
Jag skulle personligen föredra att se henne inneha förmågan att leva upp till de nya arbetsmarknadsförväntningarna och kraven istället för att presentera en kosmetisk fernissa och yta som inte håller i längden. Då finansministern från partiet som bättrat på Moder Svea yttre med mer puder deltog i Studio 24under våren 2005, fick han frågan från vänster sida, hur det kom sig att staten reglerar och kontrollerar alla samhällets individfrågor utom den som berör föräldraledigheten. Han responderade med att detta visat sig var mest fördelaktigt och lyckosamt att överlåta åt familjen att lösa. Man ansåg att det var det bästa sättet eftersom frågans karaktär var så hårt knuten till familjen och barnens bästa, och om regeringen bestämde över deras möjligheter att fördela ansvar och resurser riskerade man att människor inte skulle vara hemma med sina barn i den utsträckning som var önskvärd. Överraskades man av hans förhållandevis vettiga svar kunde man snart fråga sig varför man inte resonerar på liknande sätt när det handlar om en minst lika stor familjeangelägenhet som borde vara en grundförutsättning för hela resonemanget, nämligen familjens inkomst och lön? Oj, förlåt jag glömde nästan att i samanhanget nämna alla generösa statliga bidrag som man förväntas att så tacksamt emotse.

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan fredag, 28 oktober, 2005 , Anonymous Ulrika sa...

Ja men, Per Nuder, han är väl bara en buktalardocka på Göran Perssons högra sida som talar när han säger tala. När det gäller arbetslösheten så har han väl helt enkelt sagt "Gör vad du kan, LJUG!"
/Ulrika

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida