__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Hur är läget på arbetsmarknaden?

lördag, november 22, 2008

Hur är läget på arbetsmarknaden?


Är arbetsmarknadsläget helt nattsvart?

Tydligen inte. Inte om man ska lita på innehållet i den artikel som publicerades på Eklonomifakta:s sajt 2008-10-20. Där skrev man nämligen om diverse tendenser på arbetsmarknaden som gemensamt gav oss en signal om att vi då (alltså 20:e oktober 2008) stod inför en konjunkturnedgång. En illavarslande prognos som nu ser ut att ha blivit verklighet.
För att visa hur Sveriges totala antal varsel har sett ut per år redovisas siffrorna överskådligt i ett diagram under rubriken: Utveckling av antal varsel sedan 1990.

Och till välbehövlig tröst, mitt uppe i det massmediala elände som sköljer över oss dagligen, skriver Ekonomifakta avslutningsvis :
CITAT
"... vi aldrig gått in i en lågkonjunktur med ett lika starkt läge på arbetsmarknaden som vi har idag."SLUT CITAT

Någon har skrivit som kommentar till artikeln:
CITAT
"Det är bra att någon ger en balanserad bild av läget. Det borde tex journalisterna på Rapport och Aktuellt ta efter. Tyvärr har de en mycket större publik än ekonomifakta." SLUT CITAT

Jag kan inte annat än instämma.

E Eklund
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida