__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Stannat på jobbet p.g.a. rädsla att byta?

lördag, januari 03, 2009

Stannat på jobbet p.g.a. rädsla att byta?

Eva Gotthardson om karriären

En branschkollega till mig från åren då jag arbetade med karriärrådgivning, är karriärkonsulten Eva Gotthardson. En tjusig kvinna och senior konsult som jag har ett mycket gott öga till. Jag tycker att hon uppvisar just sådan profession i sitt yrke som alla borde eftersträva inom sitt gebit. Eva Gotthardson är expert på området karriärrådgivning och berättar för läsarna av Dagens Industri om obefogade rädslor, förutfattade meningar kring uppsägningar samt de goda möjligheterna att söka sig vidare i en tid då många inte törs.

CITAT:
Den som funderar på att byta jobb under 2009 ska inte vara rädd för att göra slag i saken, trots att landet rasat rätt in i en lågkonjunktur. Det anser karriärkonsulten Eva Gotthardson. Jag skulle till och med säga att det är fruktansvärt att korkat att inte byta. SLUT CITAT
Läs mer under rubriken "Nytt år i karriären - men vågar man byta jobb?"Artikeln publicerades i DagensIndustri 2009-01-03.


Jag delar hennes uppfattning. Och även om du inte sitter med möjligheten att lyfta ett fett avgångsvederlag så kan det vara fördelaktigt att flytta på sig om man inte trivs. Man kan ju faktiskt söka jobb utan att behöva tacka ja om man får ett erbjudande. Det finns de som tycker att det låter befängt, men varför?

Genom åren har jag mött många, särskilt män i detta fallet, som kontinuerligt har sökt jobb för att känna av hur attraktiva de är på arbetsmarknaden. Som en värdering av ens kompetens. Om de avböjde då de blev erbjudna en ny tjänst, så kunde försöket tjäna ett syfte inför nästa löneförhandling där de jobbade i nuläget. Då hade de erbjudandet i bakhuvudet och kunde enkelt jämföra med det lönebelopp de skulle ha kunnat få någonannanstans.

Kvinnor (generellt) har mycket at lära när det gäller den egna karriären. Vi är ofta blygsamma i det här avseendet, och vågar inte söka utan att ha för avsikt att ta det. Finns det något som hindrar att hindrar att även vi sökte jobb bara för att fiska. För se vad man skulle kunna få. Du kan plötsligt få möjlighet att upptäcka spännande karriärvägar som annars skulle vara dolda. Och du kan ju alltid överväga om du vill ha jobbet du fann eller inte. Diskret och fint förstås. Det vore ju dumt att äventyra något. Visst kan du slänga ut några trevare i största förtroende inom det egna nätverket? Pröva!

E Eklund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida