__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Marknadsskiftningar

måndag, oktober 17, 2005

Marknadsskiftningar


Att personligen kunna marknadsföra sig själv och sina kompetenser blir allt viktigare.
Det är upp till varje enskild individ att ta och bära ansvaret för vilken slags yrkeskompetens, personlig utveckling och karriär denne vill ha. Allt fler företag har uppmärksammat de nya och skiftande kraven hos individer. Har politiker och massmedia sett marknadens skiftningar?

Marknadsutvecklingen har medfört att det traditionellt sett stabila jobben mer eller mindre har försvunnit. Det vi tidigare benämnde livslång lojalitet blir mer och mer ovanligt och den tidigare traditionellt trygga anställningen som varar livet ut är ett minne blott. Såväl privata som kommunala bolag som myndigheter och kommuner påverkas av detta nya synsätt. Att detta sammantaget ställer allt högre krav på oss alla är något vi var och en förhåller oss olika till.

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Klockan tisdag, 18 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Vad gör man när man provat "allt" och känslan av att vara oönskad tar överhanden? Jo, man kan ringa helt förutsättningslöst på ett tips från en bekant och till slut få jobbet man verkligen ville ha. Att det inte var det man trodde är en helt annan historia. Det krävs stora krafter i arbete för att söka arbete, alla är inte i stånd att kommunicera på det sätt som för just det ögonblicket är aktuellt och rätt. Mvh, /Följer med här framledes.

 
Klockan tisdag, 18 oktober, 2005 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Välkommen "ombord" på bloggen!
När har man prövat allt?

Ens känsla av att vara oönskad kan ta överhand och jag har all förståelse för den även om jag inte har en aning om vad det innebär för just dig.
Besvikelser efter att ha hoppats på något är kanske något av det som tär mest på motivationen att söka jobb. Man kommer tillbaka.
Om nu ett försök misslyckades så är det naturligt att känna uppgivenhet en stund. Låt den stunden passera. Vad vi många gånger gör är att vi lägger "alla ägg i en korg". Vi koncentrerar alla förhoppningar till ett och samma arbetsställe eller en hjälpande vän. Faller det sedan inte väl ut slår det kanske tillbaka på alla involverade parter.
Vidga vyerna när du har kraft till det. Kommunicera ut vem du är, vad du kan och gör bra. Berätta det för uppemot ett tiotal eller varför inte ett femtiotal kontaktpersoner om dina "drömmars" mål. Låt fler människor få veta att du finns tillgänglig och se till att upprepa kontakterna lite anspråkslöst utan att förvänta dig hjälp från andra. Andra kan göra vilket oväntat nästa steg som helst, det vet man aldrig.
Du bär själv ansvaret för din sökprocess. Vila inte på andras tips. Leta fler råd, fler idéer och uppslag. Fler hänvisningsvägar. Fråga, fråga och var nyfiken i jakten på ditt guldjobb. Du skriver om att kommunicera på ett sätt som för tillfället är aktuellt och rätt.
Vänd på det!
Du behöver bara kommunicera på det sätt som är aktuellt och rätt för dig. Det är du som marknadsför dig och inte tvärtom. Gör det du är bra på och stå för det. Visa vem du är och bry dig mindre om "aktuellt och rätt".
Det ligger mycket i det du säger och det är absolut ett hårt och idogt arbete att söka arbete, men jag råder dig att kämpa på! Även om det inte känns just nu så kommer det att ordna sig, men det är främst du själv som kan se till att det gör det.

 
Klockan torsdag, 20 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Tack E! Jag skall se till att vidga mina vyer lite och försöka tycka annorlunda. Kan ta lite tid men jag laddar upp inför "nystarten". Det du gör gör du bra! Mmm-hmm /R

 
Klockan torsdag, 20 oktober, 2005 , Anonymous j sa...

Nä snart är man trött på mörker, slasken å blåsten. Gissa om man blir sugen på glittriga alptoppar, snöfyllda skidturer och ett hejdundrandes hålligång på kvällarna. Dags att boka avfärd å släppa allt det här. /Jenny

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida