__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Aktivitetsgarantin vind för våg?

torsdag, november 10, 2005

Aktivitetsgarantin vind för våg?


”Ams får kritik av Riksrevisionen”

Enligt TT 2005-11-10

Uppgifter från TT berättar för oss att Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams) har fått ta emot kritik för att ha för dålig koll på hur det går för de arbetslösa i aktivitetsgarantin.
Enligt uppgift deltar ca 46 000 personer i aktivitetsgarantin och hela projektet kostar tydligen hela 4 miljarder kronor enbart i ersättningar, men enligt Riksrevisionen gör inte AMS någon ordentlig uppföljning. ”Man kan tydligen inte svara på om syftet med åtgärden är uppfylld” sa Eva Lindström på Riksrevisionen.
Lars Sjöström på AMS menar å sin sida att kritiken är orättvis på många punkter och säger till AMS försvar:”Vi kan inte ha detaljkoll på varenda människa. Det är ett vägval hur detaljerad man ska vara. Man måste alltid avväga om fler får jobb för att vi lägger mer kraft på detta eller för att vi lägger kraft på arbetsförmedling.”

Notera att han ingenting sa om att arbetslösa faktiskt finner egna sökvägar till jobben. Alternativen han uppgav var två nämligen aktivitetsgarantin eller arbetsförmedling.
Vet han då inte hur merparten av alla anställningar sker eller hur de flesta av tjänsterna i vårt land tillsätts? Äsch, det vill han inte berätta såklart. Han vill ju att vi ska tycka att AMS äger!

E Eklund

7 kommentarer:

Klockan fredag, 11 november, 2005 , Anonymous rk sa...

Jajamen! Visste väl att du hörde på Dagens Eko. Sorgligt att höra dessa världsfrånvända och verklighetsfrämmande "ansvariga" komma ut ur sina gömmor. Har varit i denna förhatliga garanti också och det är det absolut mest meningslösa jag någonsin ställts inför. Obefintlig kontroll, slapphänt administration, och allt är präglat av höggradig inkompetens. Vi fick bl.a. följa en manisk Kay Pollak mässa om positivitet i en serie videor. Skämmes, ta mig f-n! Aldrig mer. /R

 
Klockan fredag, 11 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Jamen visst! Var också där i aktivitetsgarantin en tid. Kanske heter det så för att de ska garantera att vi är där i deras aktiviteter. Så att de vet var vi håller hus! Vuxendagis är det bästa namn jag kan komma på som liknar det som hände. Vi hade ingen Kay Pollak som ni hade "R" (inget ont om honom förresten gillar t.ex hans senaste film och frugan har varit på ett par föreläsningar som hon uppskattade mycket) men det var diverse utbildningar och som man kallade "glad"-övningar.
Skrattade så lagom mycket just då ska jag säga. Men hela spektaklet var ett enda stort skämt.
Man måste skratta när man hör de gråluddiga gubbarna på AMS höjder uttala sig. När stormiga moln skingrat sig kikar de försiktigt ner och - ojsan - några av de arbetslösa på vuxendagiset har försvunnit. Ojdå. Vart kan de ha tagit vägen. Hör här, det fattas några - inte kan de väl ha fått jobb ? De var väl inte anställningsbara? Var det inte så vi hade sagt? Hur kan de ha försvunnit. Ville de inte vara här och ha det skojsigt med oss?

/Leffe

 
Klockan fredag, 11 november, 2005 , Anonymous Meg H sa...

Säger f-nemej som du R. Aldrig mer. Är det så konstigt att man pep iväg från det där crapet?
Meg64

 
Klockan fredag, 11 november, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Hej alla
Tvekade när jag varit där nån halvtimma. Inget att välja på. Satt där man satt annars loosade man ju ersättningen för fanken Jävla utpressning va de va.
Behandlar i alla fall inte vuxna mänskor som vuxna mänskor. Man blir så förbannad. Att vi är så förbannat många då.
(Urban)

 
Klockan fredag, 11 november, 2005 , Anonymous A-K J sa...

Hur kan vi tolerera att de får fortsätta. Kan ingen se till att sätta stopp på eländet? Jag läste en artikel i Expressen om noll-kollen på AMS. Öh, Eklund ta fatt på den, den är nåt för dig att sätta tänderna i. Det borde bara vara en tidsfråga nu. Skrota den där AMS-maskinen, den har ersatts av näringslivets finansrobotar för längesen.
/Ann-Katrin

 
Klockan lördag, 12 november, 2005 , Anonymous O sa...

AMS skulle slås i spillror på ett ögonblick om ett par av politikerna hade iklätt sig vanlige jeans och en cool tröja och prövat på att vara "Plusjobbare" eller "Aktivitetsgaranterade" för ett par veckor var. Sått dom på försök ett tag. Låt dem pröva på hur det är, så kraschlandar snart hela apparaten ska ni se.
Fan va man kan hoppas på ett gäng såna "UNDER COVER CASE". Visa hela landet hur den där verksamheten blöder. Man har inte en aning om vad man håller på med på många håll där alltså. De bara går där och softar loss för pengarna många av de anställda inom AMS.
/O´boy

 
Klockan lördag, 12 november, 2005 , Anonymous R A sa...

Kors i Kapernaum!
Vad har du gjort tjejen?
Hörde att du har en blogg och grejer, men jag höll på att trilla av stolen när jag fich upp sidan och såg hur många besökare du haft. Vad är detta? Häftigt.
Nä, jag ska inte skriva ner mer här, ville bara liksom berömma dig in public. Starkt jobbat! Verkligen. Men du,
vi hörs. Ringer dig.

Rolf
+ Lukas fast han är på hundpensionat när jag är här
men du vet att han hälsar!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida