__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: AMS bidrar inte till 3 procent av jobben

torsdag, november 17, 2005

AMS bidrar inte till 3 procent av jobben

Rättelse :

Jag har skrivit att AMS sökmetoder som innebär att matcha arbetsgivarbehov med yrkeskompetenser, d.v.s. rekrytering och jobbsökning via annons bidrar till 3 procent av alla landets anställningar. Det är fel.

Det är tydligen ännu sämre enligt senaste rapporterna
i "Riksrevisionens styrelses framställning angående arbetslöshetsförsäkringen - kontroll och effektivitet"
Dokumentet " Framställning till riksdagen 2004/05:RRS22 "
finns på
http://www.riksdagen.se/debatt/200405/forslag/RRS22/htframe.htm

Där kan man bland annat läsa:
"Träffsäkerheten har försämrats – 2,8 procent får anställning Riksrevisionens granskning visar att arbetsförmedlingens anvisningar om lämpligt arbete leder till anställning i lägre grad än tidigare (endast 2,8 procent år 2003). "

Underförstått 2,8 procent 2003,
och alltjämt 2,8 procent 2005!?
Eller hur tolkar ni det?

Jag vill i möjligaste mån undvika att orsaka sönderslagna förhoppningar hos er som lagt hela er tilltro till hjälp hos AMS...men detta är vad Riksrevisionsverket bekräftat och vad många länge befarat. Inse fakta och gör det nödvändiga är rådet.

Bemanningsbranchen svarar för en obetydande andel av tillsättningen av de permanenta jobben ute på arbetsmarknaden, men icke desto mindre den andel tjänster som de själva inhyser och hyr ut. Även dessa tillämpar huvudsakligen `matchning´.

97 procent av alla rekryteringar av permanenta jobb som tillsätts i landet sker via nätverk och kontakter. Det är alltså den sökmetoden man vinner på att använda sig av.
Om man vill ha jobb vill säga...

E Eklund


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Klockan onsdag, 21 december, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Varför reagerar ingen på ditt eviga förtal?

Var den rättelsen verkligen nödvändig? Jag känner en hel del som arbetar på arbetsförmedlingen och de gör faktiskt sitt bästa. Vad har du för att klanka ned på dem? Sköt du ditt och låt dem sköta sitt. Oppositionen du väntar på lär dröja. Förresten har AMS en räcka med variationer på temat söka jobb. där finns kurser och allt möjligt. Du borde se till att vara mer påläst innan du går ut med sådant förtal. Tamayo

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida