__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Att sikta blåval eller Arbetsmarknad pågår

torsdag, november 17, 2005

Att sikta blåval eller Arbetsmarknad pågår


Är vi svenskar duktiga på att sprida missnöje, att prata om begränsade framtidsutsikter och att förutspå ljusglimtar först långt längre fram,
bortom ett eventuellt regeringsskifte kanske...?

Denna bloggspalt ägnas åt än det ena och det andra.
Nästa bloggspalt fokuseras snarare på alternativen.
(De positiva och inspirerande!)

Ett exempel på svag förhoppning om bättring syntes i Corren 2004 09 16:
"Regeringen når sitt sysselsättningsmål först 2007. Och detta enbart om tillväxten blir klart högre än vad regeringen egentligen tror, visar siffror i regeringens finansplan, som TT tagit del av. Regeringen är nöjd med den ekonomiska utvecklingen i Sverige, men inte med den höga arbetslösheten och den låga sysselsättningen. Finansplanen som presenteras med den övriga budgeten på måndag, visar att det under de kommande åren blir mycket svårt att nå målet att 80 procent ska vara sysselsatta."

Den är intressant den där meningen: "Och detta enbart om tillväxten blir klart högre än vad regeringen tror"'

Ett år senare närmare bestämt i april 2005, predikade Ams-chefen Anders L Johansson att "den öppna arbetslösheten sjunker till fyra procent under första halvåret 2006."
Texten publicerades under våren i samband med AMS presentation av aprilstatistiken.

2005 05 11 kunde man läsa i DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=145&a=413841
Där fanns även följande inslag att hämta:
Varannat småföretag planerar personalminskning

Nyhetsbyrån Direkt N24 skrev 2005-11-02:
"De svenska hushållen är fortsatt pessimistiska om arbetsmarknaden och färre än tidigare tror på ökad sysselsättning i den privata sektorn. Det visar en undersökning från Skop som publicerades på onsdagen" Vidare kunde man läsa:
"Pessimismen är fortfarande stark när det gäller den svenska arbetslösheten. Trots en svag uppgång i Skops sysselsättningsindex är det klart fler som befarar ökad än som tror på minskad arbetslöshet i Sverige", säger Skops analytiker Örjan Hultåker i en kommentar."

Nedanstående återfanns i tidningen Yelah:
"Massarbetslösheten är ingen slump. Inte tvångsåtgärderna mot de arbetslösa heller.
Teorin bakom det hela kallas jämviktsarbetslöshet och är ett genomideologiskt, skenvetenskapligt idébygge. Nyliberalerna vill upprätthålla teorin för att dölja att det egentligen inte kostar mer att anställa människor offentligt än att hålla dem nere i arbetslöshet. Det är ingen konspiration, bara vanlig enkel klasskamp."
Författarna heter Mats Runvall och Jonas Lindkvist.

Nåja, nåja... Om de båda herrarna har rätt borde patentlösningen heta Plusjobb. Tv4 berättade i veckan som gick att i Västsverige ska hälften av de 8117 västsvenskar som uppges är långtidsarbetslösa ut i konstruerade jobb av det slag som då anses vara bättre rent kostnadsmässigt. Bra?

I Folkbladet kunde man läsa 2005 11 11:
"Att förvalta statskassan och samhällsmaskineriet på ett bra sätt är förvisso en socialdemokratisk paradgren. Men för att förvaltningen av det bestående skall uppskattas av väljarna krävs att även väljarna i stort sett är nöjda med det bestående. I dag gäller det omvända. 100 000-tals människor är missnöjda med arbetslöshet och sjukskrivningar."
Författaren till texten heter Widar Andersson

Hundratusentals bara?
- Å nej, inkluderas alla medmänniskor, anhöriga, vänner, eldsjälar och andra runtomkring som önskar att AMS såg annorlunda ut så är det många, många fler! protesterade jag först inombords, men sekunderna senare slog det mig:
- Aha - han menade kanske 100 000-tals inom det Socialdemokratiska lägret?

E Eklund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida