__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Nu ska man bredda arbetsmarknaden minsann

torsdag, oktober 20, 2005

Nu ska man bredda arbetsmarknaden minsann

Bredda arbetsmarknaden?

Eftersom det finns så många arbetslösa ska man göra marknaden större. Är det logiskt? Politiker och beslutsfattare inom framstående svenska näringsorgan är tydligen övertygade om att det enda sättet att få ut arbetslösa i jobb är att skapa nya arbetsplatser. Det är lika befängt som att föreslå för ett mediaföretag och dess anställda marknadsförare i en försäljningsmässig motgång att man kan hjälpa dem genom att starta upp nya företag som kan bli deras nya potentiella uppdragsgivare. Det senaste förslaget är alltså att bredda arbetsmarknaden. Hur galna förslag får man hitta på?

Jag läste artikeln i Sydsvenskan 20051019 och du återfinner den på
http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article123645.ece

E Eklund

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Klockan fredag, 21 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Så galet kan det väl ändå inte vara? Ditt exempel är en aning färgat av cynism. Hur ser du för övrigt på etnisk tillhörighet, arbetsbegränsningar (olika typer av arbets(o)förmåga) och alla övriga med skilda funktionshinder som vill men inte kan arbeta för tillfället?

"Perspektivet måste ändras från vad man inte kan till vad man faktiskt kan, från oförmåga till förmåga." (Ur Sydsvenskans artikel) Detta bör stödjas av alla med ett intresse att finna ett arbete oavsett förutsättningar!

 
Klockan fredag, 21 oktober, 2005 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Jo, så galet är det. Många tror i ren okunskap att skapande av tjänster det är det bästa sättet, men så fungerar det inte i praktiken. Hur kan någon annan säga var du ska vara bäst lämpad? Att inlägget upplevs färgat med cynism är intressant. Jag är helt enig med Sydsvenskans artikel:
"Perspektivet måste ändras från vad man inte kan till vad man faktiskt kan, från oförmåga till förmåga." Det håller jag fullständigt med om. Men lägg därtill att man även måste ändra perspektivet från att ta hänsyn till marknadens möjligheter till att ta hänsyn till den enskildes möjligheter. Läs mina andra bloggar så ser även du att detta är min främsta ambition att åstadkomma. Om ALLA får tillgång till lika förutättningar att lyckas utifrån sin egen förmåga kommer också alla också att nå jobb. Jobb som är anpassade efter var och ens möjligheter och förutsättningar, drivkrafter och kompetenser. Jag har själv samarbetat med långtidsarbetslösa som därtill varit funktionshindrade och jag har bistått många med olika etnisk tillhörighet, samtliga har kommit ut i en (för dem) bättre lösning. Samtliga har nått sina personliga mål.(med endast en handfull undantag bland flera hundratals). De nådde inte platser som andra har tilldelat dem utan platser som de själva fann på arbetsmarknaden. Platser dit de sökt sig för att det var där de ville vara. Det är kärnfrågan som jag ser det. Jag menar att det är ett övergrepp att bestämma var andra passar och inte passar.
E Eklund

 
Klockan fredag, 21 oktober, 2005 , Anonymous Anonym sa...

Det du skriver påminner om de löften man hade i starten på 2000 när man presenterade den gamla aktivitetsgarantin. Åtgärden presenterades som den ultimata metoden för dem som har svårast att få arbete. Ha? Det lät väl bra på papperet för där handlade det om att skräddarsy utvecklingsvägar för var och en. Det tog man ju åt sig som rullstolsburen. Det hette att resurser för att genomföra den ambitiösa satsningen skulle inte vara något problem.Om jag får säga min åsikt så har aktivitetsgarantin grundligen misslyckats. Jag tycker att det som stod i Sydsvenskan lät bra.

 
Klockan fredag, 21 oktober, 2005 , Blogger E Eklund info@teame2.se sa...

Återigen, vi måste åstadkomma en applicering av kunskaper kring ett mångårigt beprävat arbetssätt att nå jobb oavsett personliga förutsättningar. Då måste vi rusta den enskilde individen först, upprepar jag. Var och en måste få tillgång till egna förutsättningar. Vi kan inte använda mallar, schabloner och strukturer av det slag som de flesta arbetslösa möter idag. Alla människor passar inte in i matchningen av lediga jobb på arbetsmarknaden. Alla människor passar däremot in någonstans på arbetsmarknaden och det måste vara vår utgångspunkt.

 
Klockan måndag, 24 oktober, 2005 , Anonymous U Josefsson sa...

Vi får ha överseende med dem, eftersom de inte vet bättre. Eftersom du och jag arbetar med frågorna ser vi också förfarandet med andra ögon. Låt sossarna tro att de har rätt om det är vad de sätter främst i livet. /Urban

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida