__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: AMS arbetssätt leder inte till arbete

torsdag, februari 02, 2006

AMS arbetssätt leder inte till arbete


Om man söker arbete enligt Ams regler, både brett och förutsättningslöst, vilket förmodligen de allra flesta i en arbetslöshetssituation gör, förblir de flesta jobbansökningar helt utan svar. Vid eventuell uppföljning och kontakt med beslutsfattarna får man som arbetssökande som man upplever det förnedrande och onödig information tillbaka.


Processerna hänvisas utåt sett åt positionsmakt. Experterna på området är i det fallet den eller de som arbetar med uppgifter som motsvarar den sökta tjänsten. Emellanåt finns telefonnummer till dessa experter i annonsen och man gör klokt i att ta kontakt med dem innan man skriver sim ansökan till tjänsten. Bakom kulisserna kring en formell rekrytering sker saker bland dem som har informell makt och man rekryterar via egna referenspersoner utan att det redovisas utåt. Det betyder att tjänsten redan kan vara mer eller mindre ”öronmärkt” och i princip tillsatt innan intervjustadiet ens har nåtts.

Koncentreras jobbsökningsarbetet istället på icke-traditionella metoder att finna en lösning och man ägnar sig åt att knyta och utveckla egna kontakter eller använda informella vägar till beslutsfattare blir upplevelsen helt annorlunda och mycket mer välkomnande. Då handlar det inte längre om att svara upp för att man har de ”rätta kvalifikationerna”, utan man för en dialog kring vad som behöver göras och hur det fungerar på arbetsplatsen idag i förhållande till hur man vill ha det. Arbetssökande lär sig att söka upp arbetsgivarna och att genomföra en form av kontaktintervjuer där de själva har initiativet. Man tar kontakt med dem som arbetar som experter på det område man själv är detsamma och man utbyter tankar och idéer som i sin tur kan leda vidare till nya kontaktnät. Man söker jobb specifikt och målinriktat och det ger resultat. AMS och Af:s arbetssätt som regeringen ansvarar för, leder inte till arbete, det leder till ständiga personliga nederlag.

E Eklund0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida