__________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________ Free Logo From Thefreelogomakers.com
3h - Leaderboard You Travel Sweden 728x90 Teame2: Att vara arbetslös, är det så himla negativt?

söndag, januari 18, 2009

Att vara arbetslös, är det så himla negativt?


Mellan två jobb?

Precis som med så mycket annat tar vi efter amerikanska och engelska manér och uttryck. Och det här med att säga "I´m between jobs" hellre än att säga att man är en unemployee, har smittat av sig. Många svenskar väljer att säga att de är mellan jobb hellre än att säga att de är helt utan.

Att vara arbetslös, är det så himla negativt? Det såklart att det är inte kul att vara arbetslös, men jag menar att kunna säga det. Numera är det ju så vanligt att acceptansen är stor. Det är inte lika svårt att förklara när det är så vanligt som nu. Annat var det för tjugo år sedan när det vanligtvis drabbade speciella branscher. Även om det slår hårdast mot industrin idag, så påverkas även andra affärsområden.

Riktigt skamligt var det däremot att vara arbetslös för femtio år sedan. Då var det främst medarbetarna som förlorade jobben och inte lika vanligt bland tjänstemän. Idag åker alla ut, högt som lågt. Det är inte längre den ekonomiskt lägre samhällsklassen som går sysslolös utan arbetslösa återfinns inom alla nivåerna.

Jag har hört medarbetare i lunchrum som pratat om chefer som fått sparken. De menade att smällen inte blir lika stor för en uppsagd chef som för en vanlig knegare. Men å andra sidan har de uppsagda cheferna jag mötte påvisat att fallet blev desto hårdare eftersom de föll från en högre post. De sa det inte själva, men det var deras stolthet och prestige som fick sig en knäpp på nosen såklart.

Eftersom jag har bistått såväl organisationers medarbetare i stort som dess högre tjänstemän och chefer har jag tagit del av deras respektive förutfattade meningar om den andra gruppen.
Min syn på problemen och våndorna med att bli uppsagd efter att ha coachat inom de olika segmenten är att de är likvärdiga oavsett vartifrån man kommer eller vart man är på väg på samhällsstegen.

E Eklund


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida